Gospodarskom društvu iz Drvara dodijeljeno 875.000 KM, a iz Ljubuškog 140.000 KM

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije priopćilo je da će iz Trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo za dugoročno financiranje projekata putem dodjele kredita za 2023. godinu dodijeliti sredstva gosppodarskim društvima „Gradel“ d.o.o. Drvar i „Arox proizvodnja“ d.o.o. Ljubuški.

Sredstva se dodjeljuju za ulaganje u imovinu, nabavku osnovnih sredstava i opreme direktno uključene u proces proizvodnje, modernizaciju tehnoloških procesa, kao i za realizaciju projekta korištenja obnovljivih izvora energije - za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, čime Ministarstvo potpomaže razvoj domaćih kompanija, istaknuto je u priopćenju Federalnog ministarstva.

Precizirano je da će, na osnovu zahtijevanih iznosa sredstava, gospodarskom društvu iz Drvara biti dodijeljeno 875.000 KM, a iz Ljubuškog 140.000 KM.

"Prilikom razmatranja zahtjeva, Union banka d.d. Sarajevo je izvršila ocjenu boniteta i ponuđenog kolaterala navedenih gospodarskih društava, te na osnovu dostavljene dokumentacije pozitivno ocijenila navedene zahtjeve. Nakon toga je Vlada Federacije BiH, na prijedlog Ministarstva, dala suglasnost za davanje sredstava ovim tvrtkama", navedeno je u priopćenju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, prenosi Ured Vlade FBiH za s javnošću.

 
index Instagram400x230 youtube