Milanović poručio američkom veleposlanstvu u Sarajevu: Dok god budete tlačili Hrvate u BiH dobit ćete srednji prst

Novinari su predsjednika RH Zorana Milanovića tražili komentar ocjene šefa zagrebačkog HDZ-a Mislava Hermana da je Ljubo Ćesić Rojs – koji se kandidirao na parlamentarnim izborima u XI. izbornoj jedinici na listi stranke Hrvatsko bilo te je zbog toga izbačen iz HDZ-a – njegov igrač, a Milanović je rekao da je Ćesić Rojs “veliki igrač”.

“On je veliki igrač, da bi bio moj igrač. Nemam ja tako velike igrače. On je čovjek koji je priča za sebe i vidjet ćemo, ide na izbore i sigurno je bolji od HDZ-a. Taj će poginuti za Hrvate iz BiH, tu uopće nema razgovora”, ustvrdio je.

Odgovarajući na pitanje o Ćesiću Rojsu, Milanović se osvrnuo i na američko veleposlanstvo u Sarajevu, rekavši da mu se i ono “nešto obraća” jer je rekao da se ponašaju neprijateljski prema Hrvatima u BiH.

“Da. A to kad sam rekao da se ponašaju neprijateljski, to sam rekao biranim riječima. Oni rade puno gore stvari. Radi nekakvih sitnih šićardžijskih interesa, neki ćoškari koji prodaju plin, pa kao da se riješimo ruskog plina. Pozdravljam. Ali nećete nam američki utjerivati. I neće to ići preko hrvatskog terena bez da se nas pita i da mi damo tapiju. I dok god budete tlačili Hrvate u BiH dobit ćete srednji prst. Jel’ jasno to? Evo, tako će biti kad ja budem premijer. Pa nek’ se žale upravi vodovoda”, poručio je Milanović, piše index.hr.

 
index Instagram400x230 youtube