Čović, Milas i Kraljević obišli širokobriješku gimnaziju

Širokobriješku gimnaziju zbog nedavnog požara posjetili su Dragan Čović, predsjednik HNS-a i HDZ Bosne i Hercegovine, Zvonko Milas, državni tajnik Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Toni Kraljević, ministar financija u Vladi FBiH.

Domaćini današnje posjete bili su gradonačelnik Miro Kraljević, predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović, ravnatelji srednjih škola, Ana Skoko i Mladen Šantić, kao i širokobriješki gvardijan fra Ivan Marić.

Tijekom obilaska i razgovora istaknuta je materijalna šteta koja je nastala nedavnim požarom na zgradi Gimnazije fra Dominika Mandića.

Izaslanstvo je upoznato sa trenutnom situacijom, odvijanjem nastave za obje srednje škole, kao i planiranim aktivnostima vezanim za obnovu.

Navedeno je kako je formiran Odbor za obnovu zgrade, kao i stručno povjerenstvo koje će procijeniti štetu i predložiti najbolja rješenja.

Sudionici su suglasni i čvrsto podržavaju obnovu zgrade znamenite širokobriješke gimnazije. Pronaći će se rješenja koja će zatvoriti financijsku konstrukciju i proračun potreban za njenu obnovu.

 
index Instagram400x230 youtube