Predsjednik Čović s ministrima obišao zgradu Gimnazije u Širokom Brijegu

Nakon požara koji je sinoć izbio u zgradi Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu, istu je danas posjetio predsjednik Vlade s ministrima.

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, zajedno sa suradnicima dopredsjednicom Vlade i ministricom financija Blagicom Leko, ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa Danielom Perić i ministrom unutarnjih poslova Mladenom Bebekom, posjetio je danas u jutarnjim satima Gimnaziju fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu, koja je stradala u požaru koji je jučer u večernjim satima zahvatio krovište zgrade.

Uz predstavnike Vlade Županije Zapadnohercegovačke, zgradu Gimnazije su obišli i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Široki Brijeg Vinko Topić, ravnateljica Gimnazije fra Dominika Mandića Ana Skoko i ravnatelj Srednje strukovne škole Mladen Šantić sa suradnicima.

Policijski službenici obavljaju očevid na mjestu događaja. Podsjetimo, požar je izbio u ponedjeljak u 18.30 sati, a ugašen je u 23.30 sati, dok su vatrogasci dežurali cijelu noć. Vatra je izbila u potkrovlju zgrade, proširila se na krov, a dio stropa se urušio u hodnik na zadnjem katu.

Razgovaralo se na koji način što je prije moguće organizirati obnovu zgrade Gimnazije i Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu. Vatra koja je zahvatila staru drvenu građu pričinila je veliku materijalnu štetu na objektu škole izgrađenom prije točno sto godina, ujedno jednom od simbola Širokog Brijega.

Kako je dogovoreno s ravnateljima Prve i Druge osnovne škole u Širokom Brijegu, nastava za učenike Gimnazije i Srednje strukovne škole bit će organizirana u prostorijama ovih dviju osnovnih škola već od četvrtka 25. siječnja 2024. godine, ukoliko sve bude kako je planirano, o čemu će javnost biti naknadno obaviještena.

 
index Instagram400x230 youtube