Ministar Kraljević razgovarao s vodstvom Razvojne banke FBiH

Federalni ministar financija Toni Kraljević sastao se, u sjedištu Federalnog ministarstva financija, s novim vodstvom Razvojne banke Federacije BiH, vršiteljem dužnosti predsjednika Uprave Borislavom Trlinom i vršiteljem dužnosti izvršnog direktora za projekte i razvoj Daliborom Milinkovićem.

Iz Federalnog ministarstva je priopćeno da je cilj sastanka bio pružiti ministru Kraljeviću uvid u trenutno funkcioniranje Razvojne banke FBiH, kao i u aktivnosti i planove za 2024. godinu, te projekte koji su trenutno u pripremi. Posebna pažnja posvećena je funkcioniranju Garancijskog  fonda Federacije BiH, kojim uspješno upravlja Razvojna banka FBiH.

- Ministar Kraljević je informiran  o značajnim dostignućima Razvojne banke FBiH, koja je izdala čak 1.000 garancija u iznosu od 270 milijuna KM, čime je olakšan plasman  540 milijuna KM kredita u realni sektor iz komercijalnih banaka, pod povoljnijim uvjetima u odnosu na tržišne standard.

Ministar je upoznat i o provedbi projekta Svjetske banke koji je usmjeren na oporavak i podršku firmama, poslovnim subjektima, u Bosni i Hercegovini. Ovim se dodatno potvrđuje uloga Razvojne banke FBiH u podršci poslovnim subjektima, kao važnog  aktera u ostvarivanju ekonomskog razvoja FBiH - navodi se u priopćenju.

Kontinuirana suradnja i redoviti kvartalni sastanci garancija su i opredijeljenje da će Razvojna banka FBiH ostati temeljni alat Vlade Federacije BiH za provedbu ekonomskih politika u Federaciji BiH. Ovi susreti potvrđuju posvećenost Federalnog ministartsva financija i Razvojne banke FBiH k postizanju ekonomske stabilnosti i rasta u Federaciji Bosne i Hercegovine, priopćenju je iz Federalnog ministarstva financija.

 
index Instagram400x230 youtube