Reagirali zastupnici: Hitno osigurati novac kuhinjama u Mostaru i Ljubuškom

Više zastupnika Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na sjednici u srijedu zatražilo je da se riješi problem javnih kuhinja koje nisu dobile novac za rad od Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Ovime je dovedeno u pitanje njihovo funkcioniranje, a riječ je o podjeli novca od igara na sreću u ukupnom iznosu od 350.000 KM.

Hitno osigurati po 20.000 KM kuhinjama u Mostaru i Ljubuškom

Tko snosi odgovornost što je doveden u pitanje rad više pučkih kuhinja jer nisu dobili novac za funkcioniranje i što će resorno ministarstvo uraditi kako bi saniralo situaciju ?, pitao je zastupnik Haris Šabanović (SDA).

Zastupnik Admir Čavalić (SBiH) zatražio je da se iz rezervi izdvoji po 20.000 KM za rad javnih kuhinja u Mostaru i Ljubuškom koji će morati skinuti jedan broj korisnika jer nisu dobili novac od igara na sreću.

Podnosim inicijativu da se hitno omogući finansijska podrška za kuhinje u Mostaru i Ljubuškom koji su ostali ostali bez po 20.000 KM od lutrije. Neka se hitnom intervencijom omoguće transferi iz tekućih rezervi – tražio je Čavalić, prenosi Faktor.ba.

 
index Instagram400x230 youtube