Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Tomislav Pejić posjetio Crveni križ ŽZH i Centar za socijalni rad Ljubuški

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke Tomislav Pejić posjetio je u četvrtak 30. studenoga 2023. godine Centar za socijalni rad Ljubuški te Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke, kao i gradsku organizaciju Crvenog križa u Ljubuškom, u kojoj je smještena Pučka kuhinja.

Ravnatelj Centra za socijalni rad Ljubuški Viktor Grbavac upoznao je ministra Pejića s aktivnostima Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke i njegove strukture, kao i s trenutnim stanjem, zahvalivši na potpori Vlade Županije Zapadnohercegovačke koja im je do sada pružena.

Razgovaralo se, između ostaloga i o projektima na području Županije, pronatalitetnoj mjeri Vlade Županije Zapadnohercegovačke i Zakonu o zaštiti obitelji s djecom, ali i o nasilju u obitelji i smještaju u socijalne ustanove.

Također, resornom ministru je prezentiran projekt „Program kućne njege – Niste sami“ čiji je nositelj Centar za socijalni rad Ljubuški, partneri Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske, Grad Ljubuški, a odnedavno i Federalni zavod za zapošljavanje.

Podsjetimo, radi se o hvalevrijednom projektu zahvaljujući kojem će 150 socijalno ugroženih ljudi na području Ljubuškog svakodnevno obilaziti njegovatelji.

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH ovom prilikom posjetio je i Pučku kuhinju koja svakodnevno nahrani 200 Ljubušaka gdje je razgovarao s djelatnicima, volonterima i tajnikom Crvenog križa Ljubuški Jurom Kozinom.

 
index Instagram400x230 youtube