Ministar Kraljević razgovarao s Misijom MMF-a o ciljevima fiskalne politike, proračunima i reformama

Federalni ministar financija Toni Kraljević razgovarao je danas s delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju je predvodila Alina Iancu, šefica misije MMF-a za Bosnu i Hercegovinu. Uime Međunarodnog monetarnog fonda na sastanku su sudjelovali i Andreas Tudyka, rezidentni predstavnik MMF-a za Bosnu i Hercegovinu i Mark Horton, zamjenik direktora MMF-a za Europu.

Na sastanku je bilo riječi o usvojenom Rebalansu Proračuna za 2023. godinu, glavnim ciljevima fiskalne politike i izazovima za 2024. godinu, Proračunu za 2024. godinu, ekonomskim izgledima i rizicima, planovima za buduću potrošnju, reformama u oblasti poreza na dohodak i poreza na dobit, procjenama fiskalnog rizika, javnim investicijama u infrastrukturu i obnovljive izvore energije kao i o spremnosti MMF-a u pružanju tehničke pomoći, priopćeno je iz Federalnog ministarstva financija.

Ministar Kraljević je informirao članove misije Međunarodnog monetarnog fonda o statusu važnih zakona iz nadležnosti Federalnog ministarstva financija na kojima se intenzivno radi, među kojima su zakoni iz oblasti financijskog tržišta i set fiskalnih zakona.

 
index Instagram400x230 youtube