|FOTO| Grad Ljubuški posjetio ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH

Danas je u Ljubuškom na radnom satanku boravio ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH gosp. Nerin Dizdar.

Ministar je u zgradi gradskog poglavarstva održao radni sastanak s gradonačelnikom Vedranom Markotićem i njegovim suradnicima, a sastanku je nazočio i dopredsjednik Vlade FBiH i ministar financija Toni Kraljević. Povod sastanka je bilo razmatranje projekata potpore povratničkoj zajednici na području grada Ljubuškog.

IMG_7020_s.jpg

IMG_7025.jpg

IMG_7034.jpg

„Nama u resornom ministarstvu je uvijek drago doći u sredine gdje imamo doista istinske primjere integracije povratnika u matičnu sredinu,  jer ovo nije mjesto gdje imamo neku vrstu suživota nego puni život. Radi se o zajednici koja se tretira jedinstveno i od strane lokalne administracije i od strane stanovništva. Jako mi je drago doći u sredinu koja je i prema ministarstvu u prošlosti aplicirala s iznimno kvalitetnim projektima, u kojima gradska uprava sudjeluje sa značajnim financijskim iznosom. To je jedna konkretna i kvalitetna poruka i za povratničku populaciju, da lokalna sredina stoji iza njih, da ih podržava i da je spremna sudjelovati u poboljšanju kvalitete njihova života.  I mi u ministarstvu smo uvijek zainteresirani doći u takve sredine, podržati lokalnu administraciju koja radi na takav način i dati svoj doprinos u tim procesima“, kazao je ministar Dizdar za Radio Ljubuški.

IMG_7047.jpg

Gradonačelnik Markotić se zahvalio ministru Dizdaru na posjeti gradu Ljubuškom, posebice s toga što je Ljubuški jedna od prvih lokalnih zajednica koje je ministar posjetio u svome mandatu.

„Mi smo prezentirali sve one projekte koje smo radili posljednjih godina koji se tiču povratničke populacije. U 2022/23 godini realizirali smo projekt zapadnog kraka kanalizacije od kojih jedan dio ide kroz Gornji grad, gdje većinom živi povratnička populacija. To je iziskivalo izdvajanje značajnih financijskih sredstava. Jedan dio tog projekta je već završen. Ove godine smo aplicirali za sredstva za izgradnju kulturnog centra u Gornjem gradu. Ministarstvo je tu pomoglo s jednim manjim iznosom. Razgovarali smo i o izgradnji smještaja za stambeno ugrožene obitelji. Naime, prije nekoliko mjeseci od ministarstva je stigao dopis prema svim jedinicama lokalne samouprave da odgovorimo jesmo li spremni sudjelovati u tim projektima. Mi kao Grad smo odgovorili potvrdno, da smo spremni osigurati zemljište, ispoštovati sve infrastrukturne zahtjeve i sve ono što bi ta jedna zgrada trebala imati za smještaj socijalno ugroženog stanovništva. S druge strane ministarstvo bi osiguralo sredstva za izgradnju te zgrade. Razgovarao sam s ministrom i o nekim budućim projektima na području grada Ljubuškog. Naglasio sam da smo otvoreni za suradnju i da ne gledamo ljude po imenu i prezimenu. Pomažemo svima onima kojima je pomoć potrebna, nemamo nikakvih otvorenih pitanja s Medžlisom islamske zajednice, imamo odličnu suradnju s efendijom Germićem i svim ljudima koji djeluju unutar islamske zajednice, onima koji nam se obraćaju sa zahtjevima za pomoć“, istaknuo je Markotić Radio Ljubušk.  

Po završetku sastanka, potpredsjednik Vlade FBiH i ministar financija Toni Kraljević, ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Nerin Dizdar sa suradnicma zajedno s gradonačelnikom Vedranom Markotićem posjetili su Gornji grad i objekte Islamske zajednice gdje su se susreli s glavnim imamom efendijom Šemsudinom Germićem i predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Ljubuški Muminom Elezovićem

Poslijednja izmjena danaSubota, 03 Lipanj 2023 09:27
 
index Instagram400x230 youtube