U tri hercegovačka grada promocija IPA Programa prekogranične suradnje

Direkcija za europske integracije i Ministarstvo europskih poslova, operativne strukture za provođenje Programa u BiH i Crnoj Gori, organiziraju promociju IPA Programa prekogranične suradnje BiH-Crna Gora 2021-2027 u Bileći, Širokom Brijegu i Konjicu.

Promocija Programa se organizira u suradnji s Općinom Bileća, Gradom Široki Brijeg i Gradom Konjic kao domaćinima događaja i uz podršku Zajedničkog tehničkog tajništva Programa, najavljeno je iz Direkcije za europske integracije.

Mogućnosti koje pruža Program, značaj za lokalnu zajednicu, predstavljanje do sada ostvarenih rezultata i planovi za naredno razdoblje neke su od tema o kojima će se razgovarati s potencijalnim aplikantima.

Na promotivnim događajima bit će predstavljene mogućnosti financiranja u okviru Programa za financijsko razdoblje 2021.-2027., a govorit će se i o značaju sudjelovanja lokalnih predstavnika u implementaciji projekata u okviru programa.

Promotivni događaji bit će održani u Bileći u srijedu, 17. svibnja u Skupštinskoj dvorani, zatim u Širokom Brijegu u četvrtak, 18. svibnja, u Kinu Borak te u Konjicu u petak, 19. svibnja u Garden City.

Izjave za medije planirane su na navedenim lokacijama od 12:00 sati.

Program IPA II Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021.-2027. jedan je od šest programa teritorijalne suradnje čiji je BiH korisnica. Programsko područje obuhvaća 56 općina u BiH, a u Crnoj Gori 14 općina.

Opći cilj IPA je ubrzanje zajedničkog održivog razvoja prekogranične oblasti, njenih ekonomskih, kulturnih, prirodnih i ljudskih resursa kroz jačanje ljudskih potencijala i zajedničkih institucionalnih mreža lokalnih zajednica, te lokalnih privatnih i javnih aktera.

Ukupna IPA sredstva za Program prekogranične suradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore 2021.-2027. iznose 8.400.000 eura.

 
index Instagram400x230 youtube