Premijer Sindikatu SŠ ŽZH: Tko nije zadovoljan konačnim uvjetima, ne treba raditi u školi

U petak, 27. siječnja održan je pregovarački sastanak Nezavisnog Sindikata srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke i Vlade ŽZH.

Kako ističu iz Nezavisnog Sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH na današnjem sastanku Vlada ŽZH ponudila im je 10% povećanja plaće.

Osim toga iz Vlade su rekli kako će isti iznos od 10% ponuditi svim Proračunskim korisnicima. 
 
Iz Pregovaračkog tima NSSŠŽZH za tu odluku rekli su da ne mogu prihvatiti, ni odbiti jer iz Pregovaračkog tima to ne mogu reći dok ne izvrše sastanak u zbornici.
 
Sastanak u zbornici održat će se u ponedjeljak.
 
Pretpostavljamo da će zbornica odbiti ponuđeni postotak. Premijer je rekao da kome se ne sviđa konačna odluka vlade da ne treba raditi u školi i da traži bolju sreću. Također nam je rekao da nikome od svojih bližnjih ne savjetujemo zapošljavanje u školama već u nekim drugim službama, nakon čega smo mi napustili sastanak, izjavili su za Jabuka.tv iz Pregovaračkog tima Nezavisnog Sindikata srednjih škola ŽZH.
 
Također su izjavili da su da im Premijer Vlade ŽZH nije ostavio nikakvog prostora za pregovore da se o nečemu razgovara. Pregovarački tim pokušao je vratiti ih na druge solucije, no njihov zaključak je bio jasan.
 
U ponedjeljak, nakon održanog sastanka u zbornicama Srednjih škole u ŽZH bit će donesena odluka slažu li se sa ponuđenih 10% od Premijera Vlade ŽZH ili ne.
 
Ukoliko se ne budu složili s ponuđenim iznosom, štrajk u srednjim školama u ŽZH se i dalje nastavlja sve dok se ne postigne dogovor oko plaće jer je to jedini uvjeti Nezavisnog Sindikata srednjih škola ŽZH za prekid štrajka.
 
Ono što im nude iz Vlade ŽZH njima ne odgovara. 
 
 
 
 
index Instagram400x230 youtube