U Ljubuškom potpisani ugovori s policijskim kadetima

U službenim prostorijama MUP-a Županije Zapadnohercegovačke u Ljubuškom jučer su potpisani ugovori za školovanje s trideset polaznika temeljne policijske obuke za čin „policajac” i s osam polaznika temeljne policijske obuke za čin „mlađi inspektor” koji će se školovati u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru.

Obuka za sve polaznike kreće 10. listopada 2022. g., s tim da 28 kadeta i 2 kadetkinje za čin policajac završavaju s obukom 9. lipnja 2023. g., a 5 kadeta i 3 kadetkinje za čin mlađeg inspektora s obukom završavaju 7. travnja 2023. g. Po zasnivanju radnog odnosa probni rad za sve kadete traje dvanaest mjeseci.

Potpisivanjem ugovora je završen višemjesečni proces odabira kadeta, a u tijeku je natječaj za prijam još 63 kandidata za pohađanje temeljne policijske obuke u činu policajac.

“Naše Ministarstvo će se u narednom periodu susresti s odlaskom većeg broja djelatnika u mirovinu, stoga kontinuirano obnavljamo policijske kadrove i redovito upućujemo kadete na školovanje”, objavili su na stranici MUP-a ŽZH.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a jedni su od najodgovornijih za sigurnost ZHŽ-a, a očekujemo da će obuka i zapošljavanje novih kadrova znatno pridonijeti poboljšanju sigurnosne situacije u ŽZH, zaključuje se u priopćenju.

 
index Instagram400x230 youtube