U Ljubuškom položen kamen temeljac za izgradnju Edukacijsko-obučnog kompleksa MUP-a ŽZH

U Ljubuškom je položen kamen temeljac kojim je označen početak izgradnje Edukacijsko-obučnog kompleksa MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

Svečano su po lopatu zemlje na kamen temeljac ubacili predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović i županijski čelnici, premijer Zdenko Ćosić, ministar financija Toni Kraljević, te ministar MUP-a David Grbavac.  

Prethodno je ministar županijskog MUP-a David Grbavac rekao kako je riječ o projektu Vlade Županije Zapadnohercegovačke vrijednom više od 7 milijuna konvertibilnih maraka.  
 
„Kompleks Edukacijsko -obučnog centra će se prostirati na 14.000 metara četvornih, a po svom završetku će predstavljati jedan od najmodernijih objekata ove vrste u regiji. Unutarnji i vanjski prostor za vježbu, upravna zgrada, prostor za pse, kapelica… samo su dio sadržaja koji će biti na raspolaganju budućim naraštajima policijskih službenika“, rekao je ministar Grbavac. 
 
On je dodao kako će sve to omogućiti policajcima kvalitetniju obuku i uvjete za rad, a što će u konačnici pridonijeti stvaranju još sigurnijeg okruženja za stanovnike Županije Zapadnohercegovačke. 
 
„Podsjetio bih i na činjenicu koju potvrđuju statistički podatci, a koja govori da je naša županija jedno od najsigurnijih područja na prostoru Bosne i Hercegovine. Za to su među najzaslužnijima policijski službenici MUP-a ŽZH, zbog čega se trudimo stvoriti im što bolje uvjete rada nabavkom razne opreme, vozila, uniformi, također kroz natječaje za promaknuće nastojimo onima koji za to steknu uvjete omogućiti napredak u službi. Idući tjedan na školovanje šaljemo 38 kadeta, a u tijeku je natječaj za prijam još njih 63. Ovim putem bi svim našim policajkama i policajcima, mnogi od njih su danas tu s nama, zahvalio na hrabrosti, odvažnosti i nastojanjima da svoj posao obavljaju profesionalno i sukladno zakonu“, zaključio je Grbavac. 
 
 
Poslijednja izmjena danaSubota, 01 Listopad 2022 13:09
 
index Instagram400x230 youtube