|FOTO| Ljubuški je uz kandidatkinju HNS-a Borjanu Krišto i zajedništvo

Predizborni skup u Ljubuškom, koji se zbog lošeg vremena iz Centra malih športova preselio u zatvoreni prostor, nije zasmetalo brojnim Ljubušankama i Ljubušacima doći i podržati kandidate i nositelje listi HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Brojno izaslanstvo dužnosnika pozdravio je domaćin Toni Kraljević, predsjednik HDZ BiH Ljubuški i kandidat na listi za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke. Kraljević je uz zahvalu na dolasku, uputio posebne pozdrave prisutnim, osobito zajedničkoj kandidatkinji Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjani Krišto, i predsjedniku dr. Draganu Čoviću.

„Vi ste moja snaga, vi ste moja motivacija i energija da snažnije i jače nastavimo našu ustrajnu borbu za politička prava hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Hvala na povjerenju, hvala Ljubuški“, kazala je Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na skupu u Ljubuškom.

Krišto je jasno kazala kako se zalaže da hrvatski narod svojom većinskom voljom treba odlučiti tko će ga predstavljati u institucijama, te da hrvatski narod kao i druga dva naroda ima pravo na svoj politički pluralizam.

„Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine odlučio je ovaj put ići s jednim zajedničkim kandidatom i na taj način pokazati svima i poslati poruku onima koji u Bosni i Hercegovini promišljaju budućnost na jedan drugi način. BiH je domovina i hrvatskog naroda i samo hrvatski narod može i treba odlučiti tko će ga predstavljati u Predsjedništvu BiH i u institucijama gdje se štite kolektivna nacionalna prava, prava hrvatskog naroda“, naglasila je Krišto.

„Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini je suveren, konstitutivan i ustavotvoran, to svi moraju znati i razumjeti“, zaključila je Krišto ističući kako vjeruje u snagu zajedništva, koju smo znali toliko puta pokazati kroz povijest. Također, pozvala je na iskazivanje zajedništva i u nedjelju 2. listopada, te u budućnosti, da uvijek budemo uz svoj narod.

Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH i nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, u svome obraćanju govorila o točkama Izbornog programa, upozorila je na sve diskriminacije kojima svjedočimo i našoj snazi koju pokazujemo kroz političko i nacionalno zajedništvo svih Hrvata. „Na izazove želimo utjecati, a probleme hoćemo rješavati. Da to možemo i znamo, pokazuje naš izborni program koji smo nazvali Stvaramo promjene za budućnost. Da imamo odvažne i sposobne ljude za takvo što, pokazao je Hrvatski narodni sabor BiH kandidiravši jednu zajedničku kandidatkinju gospođu Borjanu Krišto za našu buduću hrvatsku članicu Predsjedništva BiH. Izbor koji pravimo 2. listopada nije izbor za nas kandidate i za naše liste. 2. listopada izbor je glasa Hrvata u kakvoj BiH želimo živjeti“, ističe Filipović.

„Dobro došli u grad s najljepšim slapovima, grad bogate kulturne i povijesne baštine, grad s najstarijim muzejem u Bosni i Hercegovini koji brižno čuva i najstariji spomenik pisan na hrvatskom jeziku, Humačku ploču“, pozdravio je u uvodu Stanko Musa, nositelj liste za Parlament Federacije BiH, te nastavio: „Pozdravljam Vas kao nositelj liste za Parlament FBiH, institucije koja je usmjerena na jačanje unutarnje društvene stabilnosti. Osnovni preduvjet održivog gospodarskog rasta i razvoja je kvalitetna i usklađena poduzetnička politika koja jača konkurentnost i potiče poslovno okruženje. HDZ BiH nudi rješenja i programe, a te programe iz godine u godinu pretvara u stvarnost. Pozivam Vas da 2.  listopada  iziđete na izbore i date povjerenje našoj kandidatkinji za hrvatskog člana Predsjedništva BiH gospođi Borjani Krišto, kao i svim kandidatima na svim listama HDZ BiH“, poručio je Musa.

Zdenko Ćosić, dopredsjednik HDZ-a BiH i nositelj liste za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke osvrnuo se važnost ovih izbora. Istaknuo je kako ovi izbori nisu bitni samo zbog Skupštine ŽZH, ističući važnost pozicija Doma naroda i Predsjedništva. „Izborni sustav je takav da se iz županija biraju zastupnici u Dom naroda koji je ključno mjesto gdje Hrvati mogu zaustaviti sve one opcije, podvale, majorizaciju i zakonska rješenja koja bi nas izbrisala kao konstitutivni narod“, kazao  je Ćosić te je istaknuo kako je Županija Zapadnohercegovačke po statističkim podacima najrazvijenija županija poslije Sarajevske. „Živimo u Županiji koja ima najbolje socijalne i društvene mjere. Iz godine u godinu raste zaposlenost. Naravno da ima problema, ali je potrebno i napraviti usporedbu”, rekao je između ostalog Ćosić, pozivajući birače da u što većem broju izađu na izbore 2. listopada.

 
 
index Instagram400x230 youtube