Ljubušaci preuzeli novoformiranu stranku HSPBiH i HB

Ljubušaci preuzeli novoformiranu stranku HSPBiH i HB Foto: facebook

U subotu, 07. svibnja 2022. godine u Rami održana je I (prva) konstituirajuća sjednica Predsjedništva  HRVATSKE STRANKE PRAVA BiH i HERCEG-BOSNE. 

HRVATSKA STRANKA PRAVA BiH i HRVATSKA STRANKA PRAVA HERCEG-BOSNE potpisali su Sporazum i Protokol o ujedinjenju ovih stranaka još 22. prosinca 2018. godine.

Potpisivanju ovog Sporazuma prethodile su sjednice središnjih tijela ovih stranaka koja su jednoglasno prihvatila inicijativu o ujedinjenju stranaka te zadužila vodstva da sazovu zajednički sabor i provedu odluke.
 
Slijedom preuzetih obveza nakon dužih priprema sazvan je zajednički sabor koji je održan 15. siječnja 2022. godine te izabrano novo vodstvo na čelu s novim predsjednikom Zrinkom Čuvalo.
 
Na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva HSP BiH i H-B održanoj u subotu u Rami na kojoj su nazočili dužnosnici stranke iz svih županija upoznati su od strane novog predsjednika gospodina Zrinka Čuvalo o tehničko-pravnoj provedbi odluka sa Sabora održanog 15. siječnja 2022. godine, te da je stranka ishodila sve pravne akte od strane nadležnog suda potrebne za političko djelovanje i prijavu na izbore sukladno Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine.
 
Dužnosnike je pozdravio donedavni predsjednik HSP BiH gospodin Stanko Primorac, te ih informirao o svim važnim detaljima i odlukama koje su prethodile ujedinjenju ovih stranaka te obrazložio odluke podružnica, županijskih vijeća, Glavnog stana i Predsjedništva HSP BiH da će članstvo i svi izabrani dužnosnici u zakonodavna i izvršna tijela vlasti u Bosni i Hercegovini od 15. siječnja 2022. godine nastaviti politički djelovati u okviru HRVATSKE STRANKE PRAVA BiH i HERCEG-BOSNE.
 
Nazočnima se prigodnim riječima obratio donedavni predsjednik HRVATSKE STRANKE PRAVA HERCEG-BOSNE gospodin Ivan Tokić.
 
Predsjednik HRVATSKE STRANKE PRAVA BiH i HERCEG-BOSNE Zrinko Čuvalo ove stranke je predstavljao i u Hrvatskom narodnom saboru Bosne i Hercegovine još od prošle godine a formalno-pravno je član Predsjedništva HNS-a BiH od prošlog redovnog Izbornog Sabora HNS-a BiH, te je nazočne dužnosnike informirao o aktivnostima i odlukama HNS-a BiH.
 
Na prijedlog Predsjednika HSP BiH i H-B gospodina Zrinka Čuvalo jednoglasno je potvrđen glavni tajnik HSP BiH i H-B dipl.oec. Tihomir Zovak koji je nazočne dužnosnike informirao o najnovijim tehničkim pripremama stranke za Opće izbore 2022. godine u Bosni i Hercegovini ukoliko Predsjedništvo HSP BiH i H-B donese odluku o izlasku na izbore.
 
                                                                                                             
 
 
index Instagram400x230 youtube