Prvi zamjenik visokog predstavnika Scanlan posjetio ŽZH, razgovarao s Ćosićem i Jelčićem

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Michael Scanlan , 30. srpnja 2019. godine boravio je u prvom službenom posjetu Županiji Zapadnohercegovačkoj. U Širokom Brijegu sastao se s predsjednikom Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenkom Ćosićem i predsjednikom Skupštine Županije Zapadnohercegovačke Ivanom Jelčićem.
„Vlada Županije Zapadnohercegovačke je među prvim formirala vlast nakon održanih izbora u Bosni i Hercegovini i to je primjer koji bi trebale slijediti susjedne županije Hercegbosanska i Hercegovačko-neretvanska županija. Formiranje vlada u što kraćem roku omogućava tijelima vlasti da se fokusiraju na potrebe građana, za što su i izabrani. Ovo se ne odnosi samo na vlasti na razini županija “, rekao je prvi zamjenik visokog predstavnika Scanlan.


Tijekom sastanka razgovaralo se o socijalnoj i ekonomskoj situaciji u Županiji Zapadnohercegovačkoj s posebnim naglaskom na mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta koje stvara privatni sektor.

„Hercegovina je uvijek bila dinamično okruženje za privatni sektor. On je ključni pokretač gospodarskog razvoja i otvaranja novih radnih mjesta, a Županija Zapadnohercegovačka je u tom smislu dobar primjer u Bosni i Hercegovini”, izjavio je prvi zamjenik visokog predstavnika Scanlan.

 
index Instagram400x230 youtube