Sljedeće godine slijedi značajnije povećanje mirovina, 15. travnja", tvrdi federalni premijer

Više je razloga za pad investicija u BiH, a strane investicije u BiH nikad nisu bile pretjerano velike, rekao je za FTV Premijer Federacije BiH Fadil Novalić tvrdi da su mjere Vlade koje su uvedene početkom pandemije rezultirale preživljavanjem pandemije u ekonomskom smislu.

“Pored toga imamo i suficit. Povijest Federacije od njenog osnutka do 2016. godine je povijest deficita. Od 2016. imamo suficit. Pa ga imamo čak i u godinama pandemije. To je odraz racionalne, izbalansirane politike upotrebe resursa i prihodne i rashodne strane. A mnogo važnije od suficita jeste naša dobra likvidnost koja jamči da nikada neće kasniti mirovine, braniteljska i sva druga davanja koja Federacija daje. Jamči da će to biti u dan”, pojasnio je Novalić za FTV.

“Mirovine su porasle čak i prošle godine 11 maraka. Ove godine nam zakon nije dopustio zato što smo prošle godine imali negativan GDP, ali smo dodali opet isti iznos od 120 KM kao pomoć za svladavanje ovih poskupljenja životnih namirnica. Sljedeće godine slijedi značajnije povećanje mirovina, 15. travnja”, tvrdi federalni premijer.

Pojasnio je kako je prošle godine urađen Program ekonomske stabilizacije i oporavka.

 
index Instagram400x230 youtube