ŽZH isplatila poticaje za pčelarstvo i nabavu plastenika

Vlada Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) isplatila je poticaj za držanje pčelinjih društva u iznosu od 119.928 maraka. 

Također, prošlog tjedna isplaćena je i financijska potpora za nabavu 80 plastenika za poljoprivrednike.

Ova vijest naišla je na odobrenje pčelara jer poticaji nikada nisu ranije isplaćeni.
 
Mariofil Rupčić ispred Saveza pčelara “Kadulja” ističe kako im poticaji jako mnogo znače s obzirom na to da su vremenski uvjeti posljednje dvije godine bili jako loši zbog čega, kaže, rastu ulaganja u očuvanje pčelinjih društava.
 
Imamo tu sreću da na razini županije imamo ministra financija Tonija Kraljevića koji nam poticaje uplati na vrijeme, navodi Rupčić. Dodaje kako bi se zbog klimatskih promjena koje ozbiljno ugrožavaju egzistenciju pčelinjih društava moglo razgovarati i o povećanju iznosa tih poticaja u idućem razdoblju.
 
Kad je riječ o financijskoj potpori za nabavku 80 plastenika za poljoprivrednike Županija Zapadnohercegovačka je uplatila svoj dio u visini od 70.240 maraka.
 
Uz to, prošli je tjedan iz županijskog proračuna Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru isplaćeno 19.338,94 maraka financijske potpore za izradu projekta “Analiza mogućnosti uspostave kratkih lanaca opskrbe hranom i digitalna tržnica”.
 
Podsjetimo, još ranije je Ministarstvo financija ŽZH transferiralo sredstva u iznosu od 60.000 maraka Gradu Ljubuškom za saniranje štete vlasnicima poljoprivrednih kultura koji su pretrpjeli materijalnu štetu na usjevima nastalu djelovanjem prirodne nesreće – mraza.
Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 05 Srpanj 2021 20:19
 
index Instagram400x230 youtube