Pratite uživo zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora u Mostaru

Počelo je IX. zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora BiH. Riječ je o izvještajnom saboru na kojem će biti usvojena Rezolucija kojom se potvrđuje privrženost hrvatskoga naroda domovini Bosni i Hercegovini, ali samo kao državi jednakopravnih konstitutivnih naroda i svih njenih građana.

Sabornici će potvrditi opredjeljenje hrvatske politike za euroatlantske integracije i njenu spremnost za izgradnju države BiH.

Također, upozorit će se na pogubnost separatističkih i unitarističkih politika, koje podjednako razaraju BiH i na pogubnost rušenja načela konstitutivnosti naroda, Ustava BiH i Daytonskog mirovnog sporazuma.

Jasno će se istaknuti i kako je hrvatski narod važniji od države te kako će HNS preuzeti odgovornost za spas hrvatskoga naroda ako se nastavi s rušenjem BiH kao države triju u svemu jednakopravnih naroda.

barbaric_gaspar.JPG

Hrvati su slobodan i državotvoran narod, konstatirat će se, i ako dođe do blokada političkog sustava i izbornog procesa te urušavanja ustavno-pravnog poretka i dezintegracije države, HNS će biti spreman preuzeti zaštitu hrvatskih nacionalnih prava.

Realizaciju prijenosa osigurala je Radio televezija Herceg Bosne.

Poslijednja izmjena danaPetak, 04 Lipanj 2021 12:06
 
index Instagram400x230 youtube