Mi smo najmanji konstitutivni narod i nama najviše odgovaraju red i pravda i pravna država

Mi smo najmanji konstitutivni narod i nama najviše odgovaraju red i pravda i pravna država, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH.

"Ali, sa druge strane nema spremnosti u vezi s pitanjem Izbornog zakona da te probleme riješimo, pa da onda mirno možemo rješavati sve druge probleme", istaknuo je Čavara.

On je ponovio kako je pitanje Izbornog zakona prioritet za Hrvate u BiH koji inzistiraju na dosljednoj provedbi Ustava, odnosno odluke Ustavnog suda, da se osigura kroz tročlano Predsjedništvo legitimno predstavljanje hrvatskog naroda, jer ta pozicija je ugrožena izborom nelegitimnog Željka Komšića, kojeg su Bošnjaci izabrali već treći put.

-I druge izmjene su legitimni predstavnici u Domu naroda FBiH, jer znamo da se uvijek netko izjasni kao Hrvat, recimo Ibrahim, Muhamed... koji nikad nisu bili Hrvati i ni po čemu nisu Hrvati nego zato što su se izjasnili iz potrebe da budu izaslanici u Klubu Hrvata, što je apsurdno za tu stavku Ustava koja predviđa da tu budu legitimni predstavnici naroda koji tu žive na tom području. Nisu to neke velike promjene, to je primjena duha i Daytonskog i Washingtonskog sporazuma i Ustava i odluke Ustavnog suda BiH - rekao je Čavara.

 
index Instagram400x230 youtube