Dobar položaj Hrvata u BiH ulog i u stabilnost i sigurnost Hrvatske

Ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman sastao se s biskupom Banjalučke biskupije Franjom Komaricom.

Ovaj sastanak je bio tematski nastavak sastanka kojeg je banjalučki biskup Franjo Komarica održao 22. veljače 2021. s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem. Tema sastanka bila je daljnja potpora Republike Hrvatske nastojanjima biskupa Komarice da se na području Banjalučke biskupije osigura ostanak i povratak Hrvata i katoličkih vjernika te time udahne novi život ovoj zasigurno najteže stradaloj katoličkoj biskupiji u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH.

Biskup je ministra Grlića Radmana upoznao s planovima revitalizacije jednog od najvažnijih vjerskih i kulturnih objekata u svojoj biskupiji - trapističkog samostana Marija Zvijezda i aktivnostima utemeljiteljskog odbora Europskog centra za mir, međureligijsku i međunarodnu suradnju „Marija Zvijezda“ u Banja Luci.

Biskup Franjo Komarica je na kraju sastanka zahvalio ministru na njegovom zalaganju za Hrvate u Bosni i Hercegovini te su se također složili kako je dobar položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini ulog u stabilnost i sigurnost same Republike Hrvatske.

 

 
index Instagram400x230 youtube