Čović: Pobijedio je prijatelj Hrvata u BiH, čestitam mu

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović čestitao je novoizabranom američkom predsjedniku Joe Bidenu nazivajući ga velikim prijateljem Hrvata i države Bosne i Hercegovine.

Čestitke novoizabranom predsjedniku Joeu Bidenu i izabranoj potpredsjednici Kamali Harris. Kao veliki prijatelji hrvatskog naroda i BiH, radujem se daljnjem jačanju naših odnosa i zajedničkoj izgradnji snažne demokratske europske BiH, naveo je Čović na svome Twitteru, na kojemu je objavio i zajedničku fotografiju s Bidenom s kojim se ranije susreo.

Bidenu je čestitao i hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Čestitam izabranom predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu. Povjerenje rekordnog broja američkih birača koje mu je ukazano potvrđuje kako u demokraciju moramo ustrajno vjerovati i kada je na kušnji. Siguran sam da će pobjeda Joa Bidena značiti i obnovu euroatlantskog partnerstva koje je bilo ugroženo te da će Europa opet biti glavni saveznik SAD-a.

A to je dobro za globalizirani svijet, za Europu i za Hrvatsku. Vjerujem da će Hrvatska u izabranom predsjedniku SAD-a imati ne samo saveznika već i prijatelja, pogotovo što Joe Biden dobro razumije našu noviju povijest u što sam se mogao uvjeriti i tijekom ranijih, vrlo sadržajnih razgovora s njim, napisao je Milanović.

 
index Instagram400x230 youtube