In memoriam: Ivica Jelčić-Čarls (21.5.1966.-31.5.1992.)

Bivša je milicija dolazila u školu po Ivicu,vodili ga na dugotrajna saslušanja i vraćali ga poslije završetka škole. Trajalo je to sve dok Ivičin otac nije saznao što čine njegovom sinu.Čarls nije mogao završiti školu u Ljubuškom,učinio je to u Metkoviću.

Početkom rata bio je među prvim dragovoljcima,borio se na većini hrvatskih ratišta. U jednoj akciji, Ivica je zarobio mitraljez. U tim počecima rata,takvo je oružje bilo predragocijeno za hrvatsku vojsku. Po zapovijedi dolazi u Herceg-Bosnu s ostalim instruktorima iz tih krajeva.Ivica dolazi u postrojbu osnovanu na Širokom Brijegu početkom '92. i vodio je izobrazbu na zarobljenom mitraljezu.

Mnogima je bio uzor,mnogi su u njemu, kao u zrcalu, htjeli vidjeti sebe-hrvatskog vojnika i zapovjednika. Početkom rata na ovim prostorima prvi teren Krivodol pokraj Mostara. Nakon Krivodola,krenulo se na livanjsku bojišnicu, a ondje je trebalo uspostaviti crtu obrane, zaustaviti neprijatelje. Čarls se opet iskazuje neumornim radom i hrabrošću.

Napustio nas je 31.5.1992. godine podlegavši ranama zadobivenim u tragičnom događaju. Ostalo je sve ono o čemu nas je Ivica naučio.

Neka ti je laka hrvatska zemlja!

 
index Instagram400x230 youtube