Obilježena 28. godišnjica smrti hrvatskog branitelja Slavka Grgića

Svetom misom zadušnicom u župnoj crkvi u Klobuku koju je jutros predvodio župnik fra Ante Kurtović i polaganjem vijenaca na groblju Crkvina obilježena je 28. godišnjica smrti hrvatskog branitelja Slavka Grgića.

Slavko ( Slaven )  Grgić rođen 26. siječnja 1972. godine u Mostaru od roditelja Ivana i Stane rođ. Čuljak, a poginuo je 19. lipnja 1995. godine u Livnu tijekom granatiranja grada od srbočetničke granate. Pokopan je dva dana kasnije na groblju Crkvina a sprovodne obrede vodio je fra Vlatko Kozina.
 
Osnovnu školu završio u Klobuku, a srednju školu  u Ljubuskom. Kao većina živio u jako skromnim uvjetima sa roditeljima i braćom.
 
Da mu se spomen ne zaboravi, prisjetimo se hrvatskog branitelja – viteza iz Klobuka, koji se početkom srbočetničke agresije na prostore RH i BiH , zatekao se na redovnom odsluženju vojnog roka najprije u Somboru pa prekomandom u Zemuniku kod Zadra.  Otišavši , na redovni dopust koji je ujedno iskoristio i da napusti tadašnju zločinačku JNA  kao 20-ogodišnjak..Odmah se priključio pripadnicima HVO i stao u obranu svoje domovine. Uz dva brata i rođake stao je rame uz rame ne prezajući od neprijatelja . Priključivši se 2 gardijskoj brigadi HVO prolazio je ratišta  cijele naše Herceg Bosne, bio je ponos svoga sela i grada i  primjer kakav se samo može poželjeti. Tog kobnog dana 19.06.1995 godine nakon 17 dana terena zločinačka granata ispaljena sa srbočetničkih položaja na grad Livno prekinula je život mladog ratnika , branitelja i čovjeka velikog srca . Srcem je išao i svoje srce dao za svoju domovinu. Neizmjerna mu hvala i slava!
 
index Instagram400x230 youtube