Na današnji dan preminio Ljubušak koji je bio ministar u NDH-a

Na današnji dan, 16. siječnja 1988, u Zagrebu preminuo je dr. Andrija Artuković, Ministar MUP-a za vrijeme NDH. 

Nekadašnji ministar u vladi NDH Dr. Andrija Artuković je od beogradskog jugo-režima osuđen na smrt pomoću lažnog svjedoka i izmišljenih zlodjela koja ne samo da nije on počinio nego se uopće nisu dogodila. To prizna čak i prof. dr. sc. Ivo Goldstein.

Protuzakonito izručen i osuđen 86-godisnji Dr. Andrija Artuković zastupniku optužnice Anti Nobilu. 
 
Optužnicu zastupao Anto Nobilo kao zamjenik javnog tužitelja u Zagrebu - stručnjak za ''montirane političke procese''.
 
Evo, i danas jako poznati, citati od Andrije Artukovića;
 
"Hrvatska država postojala je kao stvarnost juridistički i internacionalno. Ne prihvaćam taj termin takozvana Nezavisna Država Hrvatska."
 
Nobilo Artukoviću: ''nećeš više doživjeti svoju Nezavisnu Državu Hrvatsku!!" Andrija mu uzvrati munjevito brzo "Ja neću ali ti sigurno hoćeš!"  
 
''U Jasenovcu počiva moja vojska i moj hrvatski narod, ako meni ne vjerujete iskopajte, jer dugmad s vojničkih bluza još nije sagnjila.''.
 
Na suđenju u Zagrebu koje je počelo 14. travnja 1986. osuđen je na smrt, no presuda zbog njegovog zdravstvenog stanja nije izvršena. Umro je u siječnju 1988. u bolnici Kaznenog doma u Zagrebu, a grob mu je nepoznat.
 
Prilično je ironično da je za vrijeme trajanja tog ''procesa'', donesen je u Saboru SR Hrvatske Zakon prema kojemu i onoga koji umre u tamnici čekajući izvršenje smrtne kazne treba pokopati kao da je osuda nad njime izvršena! A mjesto pokopa ostaje u tajnosti i za rodbinu. Zbog tog propisa obitelj Artuković nikada nije doznala gdje im je otac pokopan. 
 
Štoviše, donesen je zakon kojim se odavanje te tajne smatra kažnjivim. (zar Vam to zvuči poznato dragi prijatelji? Onda sjetimo se Lex Perković, je li sada sve jasno kako komunisti izvršavaju zadatke) 
 
Mi znamo da je suđenje bio ''montiran''. Sve procese su odrađeni kao da se sudi po zakonu, ali u stvarnosti, to je bila farsa sa akterima koji su morali Svijetu pokazati da komunisti rade ''pravu'' stvar.
 
Sada također znamo, da nije bilo nikakvog dokaza protiv Artukovića i da je postojao samo jedan "vjerodostojni" svjedok koji je bio jedini svjedok na nekoliko sudskih slučajeva. Da na nekoliko slučajeva! Jer iskreno, dragi prijatelji, taj svjedok zaista je dobar, on je bio svjedok u svemu po cijeloj NDH, vidio je sve, svaki ''zločin'' od Hrvata, od Srijema do Sarajevo od Dubrovnika do Zagreba, Sve je vidio, bio osoba na ''pravo mjesto u pravo vrijeme'' hahaa, ma daj. I još jedna stvar, nakon suđenja, navodno, dobio stan i dobru naknadu! I kada mi ovi crveni kažu da nije bilo ''montirani procesa'' za vrijeme komunističke jugoslavije, moraš ih pogledati i nasmijati se, je li oni stvarno misle da smo mi Hrvati blesav narod?
 
Artukovićeva obitelj nikada nije saznala gdje je njihov otac pokopan, jer je zakon koji je donesen na osnovu toga, piše da svako otkrivanje tih tajni smatra se kažnjivim. Danas Hrvatske te jugoslovenske propise i zakone podržava, gdje je tu demokracija? Samo se sjetimo što je bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović rekao tijekom svog posjeta Bleiburgu jedne godine, rekao je da "svatko ima pravo na svoj grob". Onda što se čeka.. Andrijin sin Radoslav Artuković koji živi u Los Angelesu. izrazio je želju da pokopa oca u rodnom mjestu Klobuka. U srpnju 2010. objavljeno je da je UDBA potajno pokopala Artukovića u zatvoru u Lepoglavu. 
 
Na području, u onome što je poznato kao Spomen park Jasenovac, je jednom počelo iskopavanje, ali naglo se zaustavilo, i to 3 puta se zaustavilo na 3 različita mjesta u Parku, i više nikad nije kopan Jasenovac! Pitam se zašto, ako je tamo stvarno 2 milijuna srba i djece ubijeno i pokopano, kako oni, naime srbi, nama tvrde, zašto ne iskopaju i dokažu kakve su to ''ustaši'' ustvari bili.. ILI MOŽDA zato što je Artuković rekao istinu?!
 
 
 
index Instagram400x230 youtube