Komemoracija za sve ljubuške žrtve iz Domovinskog rata poginule na stolačkoj bojišnici

Program obilježavanja Dana zahvale za sve ljubuške žrtve iz Domovinskog rata poginule na stolačkoj bojišnici

(Mladen Šimović, Dragan Dževlan, Stojan Matić, Željko Ereš, Goran Granić, Pero Bebek i Stanko Vukojević) započeo je svetom misom zadušnicom koju je u crkvi svetog Ante na Humcu slavio fra Dario Dodig, gvardijan franjevačkog samostana sv. Ante.

Nakon toga, na spomen-obilježju na Drenovcu, vijence i cvijeće uz zapaljenu svijeću položili su članovi obitelji poginulih branitelja, čelnici grada Ljubuškog na čelu gradonačelnikom Vedranom Markotićem i predsjednikom Gradskog vijeća Tihomirom Kvesićem, županijski dužnosnici na čelu s predsjednikom Skupštine ZHŽ-a Ivanom Jelčićem, dopredsjednik Vlade ZHŽ-a i ministar financija Toni Kraljević, županijski ministar unutarnjih poslova David Grbavac i ministar branitelja Mladen Begić, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, saborski zastupnik Nevenko Barbarić te rodbina, suborci i prijatelji.

Službu riječi slavio je fra Andrija Nikić uz prigodnu molitvu za sve poginule hrvatske branitelje, osobito one koji su pali na stolačkoj bojišnici.

Organizator Dana sjećanja i komemoracije je Služba za branitelje Grada Ljubuškog i udruge proistekle iz Domovinskog rata.

komemoracija

M. Kraljević / Radio Ljubuški

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 25 Srpanj 2021 12:27
 
index Instagram400x230 youtube