Počelo odavanje počasti za osmero djece koje je u Vitezu, na današnji dan 1993., ubila granata Armije BiH

Diljem Bosne i Hercegovine i svijeta odaje se počast za djecu koja su tog kobnog 10. lipnja 1993. godine ubijena od granate bošnjačke Armije BiH igrajući se na igralištu.

New York, Salomonski otoci i Župa sv. Mateja u Mostaru ujedinjeno traže pravdu i istinu za osam mladih čiji je život prekinut, da ironija bude veća, za vrijeme trajanja primirja između Armije BiH i HVO-a.

Boris Antičević (1983.), Dražen Čečura (1978.), Sanja Garić, (1975.), njezin brat Milan Garić (1981.), Velimir Grebenar (1981.), njegova sestra Augustina Grebenar (1984.), Sanja Križanović (1978.) i Dragan Ramljak (1978.) imena su najvećih žrtvi koje godinama nisu dobile svoje dostojanstvo i pravdu.

Župa svetog Mateja, Mostar

Ni na jednom sudištu nitko nikada nije odgovarao za ovaj stravičan i anticivilizacijski zločin. Tužiteljstvo BiH još je u ovo doba prošle godine potvrdilo za HMS da se provode istražne radnje na ovom predmetu, a godinu dana nakon nikakvih pomaka nema.

Salomonski otoci
Salomonski otoci

Da bi ojačali svijest o ovom strašnom zločinu, odali počast ubijenoj djeci i nastavili ustrajno tražiti pravdu, mladi hrvatski aktivisti pozivaju dobre ljude diljem svijeta da im se pridruže u njihovim aktivnostima. Večeras u 20 h (u osam sati za osam naših anđela) i vi možete u svojim mjestima zapaliti svijeću za djecu Viteza.

 
index Instagram400x230 youtube