Započele prijave za upis na online studij o umjetnoj inteligenciji

Sveučilište u Mostaru pokrenulo je prijave za upise na novi diplomski studij Primjene umjetne inteligencije koji će se izvoditi na daljinu.

Ovaj inovativni studij pruža studentima jedinstvenu priliku da steknu napredna znanja i vještine u jednom od najbrže rastućih tehnoloških područja današnjice.

Diplomski studij Primjene umjetne inteligencije kreiran je kako bi studentima pružio visokokvalitetno obrazovanje putem modernih metoda učenja na daljinu. Kombiniranjem sinkrone i asinkrone komunikacije, program omogućuje fleksibilnost i prilagodbu individualnim potrebama studenata, čineći obrazovanje pristupačnim iz bilo kojeg dijela svijeta.
 
„Obrazovanje na daljinu omogućava studentima povezivanje u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta, pružajući im mogućnost učenja vlastitim tempom. Naš studij nudi visokokvalitetan i personaliziran sadržaj, veću pristupačnost i trenutnu povratnu informaciju te mogućnost studiranja na hrvatskom ili engleskom jeziku, što sve zajedno doprinosi superiornom iskustvu učenja“, kazao je doc. dr. sc. Krešimir Rakić, voditelj studija.
 
Program uključuje temeljne predmete iz područja umjetne inteligencije, strojnog učenja, dubokog učenja i podatkovne znanosti, kao i široku lepezu izbornih predmeta koji omogućuju specijalizaciju u različitim područjima primjene umjetne inteligencije. Studenti će također imati priliku sudjelovati u praktičnim projektima i stručnim praksama u suradnji s cijenjenim IT tvrtkama.
 
„Sveučilište u Mostaru ima ostvarenu bogatu suradnju s brojnim industrijskim partnerima, što nam omogućuje prilagodbu našeg nastavnog plana trenutnim i budućim potrebama tržišta rada. Naš cilj je osposobiti studente za uspješne karijere u raznim industrijama, od tehnologije i zdravstva do marketinga i financija“, dodaje doc. dr. sc. Rakić.
 
Prijave za diplomski studij Primjene umjetne inteligencije su otvorene do 31. listopada 2024. godine. Svi zainteresirani kandidati mogu se prijaviti putem platforme upisi.sum.ba. Više informacija o studijskom programu doznajte na pui.sum.ba.
 
 
index Instagram400x230 youtube