Sveučilište u Mostaru dodijelilo ugovor o stipendiranju rukometašu Marinu Mariću

Sveučilište u Mostaru dodijelilo je ugovor o stipendiranju rukometašu Marinu Mariću, koji je odabrao upravo naše sveučilište za nastavak svog akademskog obrazovanja.

Ugovor, koji su potpisali rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Dražen Barbarić i stipendist Marić, obvezuje Sveučilište na stipendiranje Marićeva online diplomskog studija Odnosa s javnošću, koji započinje u akademskoj 2024./2025. godini na Filozofskom fakultetu.

Poznat po svojoj iznimnoj sportskoj karijeri i angažmanu u svjetskom rukometu, Marić se odlučio za daljnje obrazovanje u području odnosa s javnošću, iskazavši povjerenje Sveučilištu u Mostaru kao jedinom javnom sveučilištu na hrvatskom jeziku izvan Republike Hrvatske.

„Čast i zadovoljstvo mi je studirati na Sveučilištu u Mostaru, u svom gradu. Nadam se da će mi ovaj online studij pružiti nove vidike i mogućnosti. Velika je prednost što se studij izvodi online jer mi to olakšava da usporedno uz moju sportsku karijeru mogu ostvariti i svoje akademsko obrazovanje,“ kazao je Marino Marić.

Online diplomski studij Odnosa s javnošću pruža mogućnost fleksibilnosti i usklađivanja studija s klupskim obvezama koje rukometaš ima. Također, pružit će Mariću visoku razinu znanja u skladu s najvišim profesionalnim standardima i etikom, kroz koje će razviti sposobnost razumijevanja i primjene naprednih tehnika i alata iz područja odnosa s javnošću koje može primijeniti u svojoj karijeri.

Pravilnik o studiranju vrhunskih sportaša na Sveučilištu u Mostaru i potpisivanje ugovora o stipendiranju svjedoči angažman Sveučilišta u Mostaru u podršci sportašima i njihovu obrazovnom putu. To potvrđuje i nedavno potpisani Memorandum o suradnji Sveučilišta u Mostaru i Olimpijskog odbora/komiteta BiH, kojem je cilj edukacija vrhunskih sportaša i razvoj olimpijskih sportova, priopćio je SUM Sova.

 
index Instagram400x230 youtube