Modernizacija studiranja: Ukidaju se prijavnice na Sveučilište u Mostaru

Od zimskih rokova 2024. godine ukidaju se prijavnice na Sveučilištu u Mostaru.

Studenti će ispite prijavljivati korištenjem elektroničkog indeksa (eIndeksa) gdje će u realnom vremenu biti vidljiv popis rokova i ocjena sa ispita.

U današnjem digitalnom dobu, tehnološki napredak ima ključnu ulogu u unapređenju različitih aspekata života, uključujući i obrazovanje. Obzirom na to, Sveučilište u Mostaru uvodi inovativne promjene kako bi pružilo moderno iskustvo svojim studentima. Jedna od značajnih promjena je implementacija sustava elektroničkog potpisa i elektroničkih prijava ispita. Na tu temu održan je sastanak predstavnika tajništva, referade te koordinatora sastavnica Sveučilišta u Mostaru s djelatnicima Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru.
 
U sklopu sveobuhvatne digitalne strategije i strateškog područja „Digitalno zrelo sveučilište", Sveučilište u Mostaru neprestano se unapređuje kako bi odgovorilo na potrebe modernog obrazovanja. Ovaj neprekidni napor za usklađivanjem s digitalnim trendovima rezultira novim iskorakom - uvođenjem elektroničkog potpisa. Ovim se korakom osigurava vjerodostojnost izvora i integritet sadržaja u korištenju elektroničkih usluga. Uvođenjem elektroničkog potpisa, Sveučilište u Mostaru želi unaprijediti sigurnost i učinkovitost administrativnih procesa. Elektronički potpis pruža legalno valjanu potvrdu identiteta pojedinca putem digitalnog medija, čime se olakšava potpisivanje i razmjena dokumenata između studenata, nastavnika i administracije. Ova tehnološka inovacija smanjit će potrebu za fizičkim prisustvom prilikom potpisivanja različitih dokumenata, čime će se ubrzati procesi i omogućiti veća fleksibilnost za sve sudionike u akademskom okruženju.
 
Pored uvođenja elektroničkog potpisa, Sveučilište u Mostaru također implementira elektroničke prijave ispita. Ovaj korak omogućuje studentima jednostavniji pristup prijavi ispita putem online platforme, čime se eliminira potreba za fizičkim dolaskom na ustrojbene jedinice radi papirnatih prijava. Ova digitalna platforma omogućuje studentima pregled dostupnih termina, odabir željenog roka te brzu i učinkovitu prijavu.
 
Uvođenjem ove napredne tehnologije, Sveučilište u Mostaru ne samo da ispunjava očekivanja modernog obrazovanja već i postavlja visoke standarde u području digitalne transformacije. Ova inovacija odražava predanost Sveučilišta u Mostaru u pružanju najboljeg iskustva studenata i stvaranju okoline koja potiče napredak, učinkovitost i transparentnost u akademskim procesima.
 
index Instagram400x230 youtube