Sveučilište u Mostaru postalo pridružena članica Europske sveučilišne zaklade

Sveučilište u Mostaru postalo je pridružena članica Europske sveučilišne zaklade (European University Foundation), jedne od najprestižnijih i najutjecajnijih sveučilišnih mreža u Europi,

koja broji preko 70 članova. EUF je savez europskih sveučilišta čiji je cilj ubrzati modernizaciju Europskog prostora visokog obrazovanja omogućavanjem produbljene suradnje među sveučilištima članicama, a SUM je jedino sveučilište s ovih prostora koje je dobilo poziv za članstvo u ovoj prestižnoj europskoj mreži, pored Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Mariboru koje su već članice spomenute mreže. Članstvom u ovoj mreži Sveučilište u Mostaru postalo je dio prestižne akademske zajednice koja oblikuje europsko područje visokog obrazovanja.

SUM u nadolazećem razdoblju stavlja još veći naglasak na međunarodnu suradnju i sudjelovanje u međunarodnim europskim projektima. Članstvo u Europskoj sveučilišnoj zakladi predstavlja priliku za Sveučilište u Mostaru da se integrira u europsku akademsku zajednicu, sudjeluje u projektima i inicijativama koje promiču visoko obrazovanje i istraživanje te ostvari dodatne mogućnosti za napredak i rast.



 
index Instagram400x230 youtube