Večernjakov pečat 26. svibnja Počinje utrka: Tko će biti Osoba godine

Večernjakov pečat najveći je društveni događaj u BiH i jedna od najvažnijih manifestacija takve vrste u regiji.

Europski Oscar, kako ga nazivaju, ističe i nagrađuje osobe te događaje koji su svojim djelovanjem obilježili proteklu godinu. Poseban ocjenjivački sud svake godine sa šireg popisa više od tisuću kandidata izabere 150 osoba iz svih sfera života koje se natječu u više kategorija za glavnu nagradu - Osoba godine. Uz BiH, biraju se i regionalne, europske i svjetske osobe.

Među više od 300 nagrađenih u protekle 22 godine Pečat je iz ruku večernjakovaca uručen dvojici papa - Benediktu XVI. i Franji, kardinalu Puljiću, reisu Kavazoviću, vladiki Grigoriju, kao i Billu Clintonu, Miroslavu Lajčáku, Andreju Plenkoviću, Andreju Kiski, Angelini Jolie, Armandu Assanteu, Marinu Čiliću, Novaku Đokoviću, Halidu Bešliću, Enisu Bešlagiću, Marku Pipuniću, Sejdiću i Finciju, igumanu Danilu, nobelovcima i oskarovcima iz BiH, četvorici trenera koja su svojim uspjehom reprezentacije četiriju država odveli na Svjetsko nogometno prvenstvo - Zlatku Daliću, Vahidu Halilhodžiću, Vladimiru Petkoviću, Mladenu Krstajiću, kao i nogometnim prvacima BiH – Zrinjskom.

Uz dodjelu priznanja, Pečat je pokretač mnogih drugih velikih događaja. Primjerice, na pozornicu su donesena dva najveća izgubljena dokumenta BiH. Službeno ovjerene preslike Daytonskog sporazuma (Ustav BiH) i Povelje bana Kulina (rodni list), uz veliko iznenađenje javnosti, pokazane su na pozornici Pečata.

Ususret Pečatu BHRT realizira dvije emisije u kojima prezentiramo kandidate, društvene događaje, promoviramo i prenosimo pozitivne poruke.

Pečat je i glazbeni spektakl. Svjetske i domaće zvijezde poput Tota Cutugna, Piera Mazzocchettija, Petje Ivanove, Edina Karamazova, Đanija Stipaničeva, Gibonnija, Halida Bešlića, Mate Bulića, Severine, Nine Badrić, Prljavog kazališta, Tereze Kesovije, Doris Dragović, Željka Bebeka te brojne druge nastupale su na Pečatu, a pratile su ih Zagrebačka i Sarajevska filharmonija te Dubrovački, Europski i Novosadski orkestar, kao i Orkestar Muzičke produkcije BHRT-a.
poster

Zahvaljujući partnerstvu s BHRT-om i HRT-om, ali i suradnji s drugim televizijskim i radijskim kućama u BiH, Večernjakov pečat svake godine prate brojni gledatelji i po tome je ovo najgledaniji događaj koji se organizira u BiH. Na manifestaciji, dok se organizirala uživo, u dvorani Kosače u Mostaru nazočilo je 1000 uzvanika uz brojne poznate i diplomate iz cijeloga svijeta. Od korone Pečat se realizira u studijima BHRT-a i HRT-a uz brojne novitete i iznenađenja koja se pripremaju i ove godine. Kojih se 150 kandidata natječe za Osobu godine, pogledajte u nedjelju na BHRT-u u 20.30 i pročitajte u ponedjeljak u Večernjem listu. Ovogodišnji, 22. Pečat održat će se 26. svibnja.

 
index Instagram400x230 youtube