Na Sveučilištu u Mostaru aktivirajte svoju elektroničku osobnu iskaznicu

AKD je nedavno postavio konzolu za aktivaciju elektroničke osobne iskaznice (eOI) na Sveučilištu u Mostaru u predvorju amfiteatra Sokrat u kampusu SUM-a.

Ova inicijativa pruža veliku mogućnost svim hrvatskim građanima koji žive u Bosni i Hercegovini, a imaju osobnu iskaznicu s čipom, da iskoriste svoje digitalne mogućnosti i učine svoje svakodnevne aktivnosti jednostavnijima te u potpunosti kontroliraju svoj digitalni identitet.

Elektronička osobna iskaznica (eOI) je digitalna verzija osobne iskaznice koja omogućuje građanima jednostavan pristup digitalnim uslugama i rješavanje administrativnih zadataka online. Zanimljivo je da jednom kada aktivirate svoju elektroničku osobnu iskaznicu i na mobilnom uređaju preuzmete aplikaciju Certilia vaš digitalni identitet postaje aktivan, a s njime ostvarujete mogućnost  korištenja preko 100 usluga dostupnih na portalu e-Građani. Portal e-Građani je središnje mjesto za pristup raznim javnim uslugama u Hrvatskoj, a korisnici koji imaju aktiviranu eOI mogu pristupiti širokom rasponu usluga koje uključuju zdravstvo, poreznu upravu, katastar, mirovinski fond, financijske usluge i mnoge druge.

„Ovom inicijativom u Mostaru želimo potaknuti sve građane koji imaju aktiviranu hrvatsku osobnu iskaznicu da na mobilnim uređajima preuzmu besplatnu aplikaciju Certilia. Uz pomoć mobilne aplikacije Certilia od sada osim rješavanja administrativnih potreba možete svoju vozačku i putovnicu naručiti na kućnu adresu“, poručuju iz AKD-a.

Certilia je mobilna aplikacija koja omogućava korisnicima digitalno potpisivanje dokumenata na brz i siguran način. Aplikacija je idealna za sve one koji žele uštedjeti vrijeme i novac, a istovremeno imaju potrebu za sigurnim i validnim potpisivanjem dokumenata. Potpisivanje dokumenata je uvijek bilo dugotrajno i skupo, ali Certilia mijenja tu paradigmu jer aktivacijom možete digitalno potpisati dokumente na svom mobilnom uređaju bilo gdje i bilo kada. Aplikacija je jednostavna za korištenje i nudi korisnicima intuitivno sučelje. Certilia koristi najviše standarde sigurnosti kako bi se osiguralo da su svi dokumenti koje potpisujete sigurni i valjani.

AKD je tvrtka od posebnog interesa za RH koja razvija suvremena IT rješenja u području identiteta i sigurnosti te pruža usluge bankarskom sektoru i fintech industriji. Tvrtka je na listi pružatelja usluga povjerenja Europske komisije te je jedna od najreguliranijih tvrtki u EU.

 
index Instagram400x230 youtube