Šesti Rektorski forum zemalja Jugoistočne Europe i Zapadnoga Balkana

Univerzitet u Beogradu 12. i 13. rujna bio je domaćin šestoga Rektorskog foruma zemalja Jugoistočne Europe i Zapadnoga Balkana na kojemu su sudjelovali predstavnici 23 visokoobrazovne institucije.

Fokus ovogodišnjega Foruma, na kojemu je uime SUM-a sudjelovala prorektorica za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Sanja Bijakšić, bio je na jačanju međunarodne suradnje i internacionalizacije, poboljšanju kvalitete u visokome obrazovanju, snažnijemu povezivanju u području znanstvenoistraživačkoga rada, kreiranju baza eksperata, realizaciji međunarodnih projekata, organiziranju zajedničkih konferencija, radionica kao i zajedničkih doktorskih i postdoktorskih studija.

U sklopu događaja sudionici su posjetili Institut za molekularnu genetiku i genetički inženjering Univerziteta u Beogradu gdje su im predstavljena najnovija dostignuća i tehnologije iz ovoga područja. U završnome dijelu događaja predstavnik europske komisije Stijn Delaure predstavio je Europsku strategiju za unapređenje razvoja visokoobrazovnih institucija te su se sudionicima obratili ministar obrazovanja, znanosti i tehnološkoga razvitka Srbije i veleposlanici zemalja sudionica Foruma. Na kraju radnoga dijela Foruma sudionici su nazočili obilježavanju 214. obljetnice osnivanja Univerziteta u Beogradu.
 
 
 
index Instagram400x230 youtube