BLAŽ Enology sutra u Međugorju Hercegovinu predstavlja kao vinsku regiju

Sutra, 8. rujna 2022. godine u Međugorju se održava Festival autohtonih hercegovačkih vina BLAŽ Enology.

I ove godine posjetiteljima će se predstaviti autohtona hercegovačka vina iz čak 27 vinarija. Carska Vina Grgo Vasilj, Vinarija Brkić, Hercegovina Produkt, Podrum Ostojić, HEPOK, Daorson Vina, Vinarija Škegro KRŠ, Vinarija Vukoje, Vinarija Buntić, Vinarija Matić, Vinarija Begić, Vinarija LUG, Vinarija Tolj, Vinarija Vilinka, Vinarija Rubis, Vinarija Mata, Vinarija Petrus, Vinarija Milas, Obiteljski Podrum Sušac, Vinarija DOMANO, Vinarija Čitluk, Vinarija Dodig, Vinarija Majić, Vinarija Puntar, Vinarija Fakin, Agropulsar Vino Glinik i Vinarija Sekulović predstavit će svoja vina, a uz vina posjetitelji na Sportskom centru Međugorje svoje će nepce počastiti i hercegovačkim delicijama jer će, uz ovih 27 vinara, biti i pet izlagača iz gastronomske ponude.

''Naše udruženje, koje je registrirano na razini države, ne bavi se samo enologijom, nego i gastronomijom. Naša misija je promovirati Hercegovinu kao vinsku regiju, ali i da je predstavimo u svijetu gastronomije, jer ovdje imamo fantastičnih namirnica od kojih se mogu napraviti fantastična jela. I na kraju hrana i vino kad se sljube, to je nešto posebno, a Hercegovina to može dati'', najavljuju organizatori iz udruge BLAŽ uoči sutrašnjeg festivala čiji je cilj Hercegovinu svijetu, ali i samim Hercegovcima predstaviti kao vinsku regiju.

''Mi smo zadovoljni napretkom, posebno u zadnjih desetak godina, kako s kvalitetom, tako i s brendiranjem Hercegovine kao vinske regije. Ponosan sam na svoje kolege, na njihov trud, rad, edukaciju… Veliki iskoraci su napravljeni što se tiče kvalitete, a dosta je napravljeno i u promoviranju Hercegovine kao vinske regije, ali se i još dosta treba raditi kako bismo naše potencijale digli na još višu razinu'', izjavio je Andrija Vasilj, predsjednik Udruge BLAŽ i jedan od začetnika cijele priče.

''S nama je uvijek Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, zatim Vanjskotrgovinska komora BiH, USAID, Porsche. Također imamo i naše sponzore: Općina Čitluk je uvijek s nama, Delta security, Croatia osiguranje, Eronet, ProCredit Bank, Elektroprivreda HZHB, koji su nam se samo javili jer su prepoznali projekt i željeli se uključiti u cijelu priču. Hvala i Niki Dodigu, vlasniku Sportskog cntra u kojem se održava BLAŽ i sve pozivam da dođu u četvrtak u 18 sati, bit će predivna noć'', pozivaju i poručuju organizatori, a u glazbenom dijelu programu predivnu noć dodatno će uljepšati i glazbenici Branimir Bubica i klapa Sebenico te Marko Pecotić Peco.

 
index Instagram400x230 youtube