Dom zdravlja Ljubuški na završnoj konferenciji IMPHACT projekta

Predstavnici Doma zdravlja Ljubuški nazočili su na završnoj konferenciji IMPHACT projekta.

Dana 17. lipnja 2022 održana je završna konferencija IMPHACT projekta u Baru (Crna Gora). Projektni partneri predstavili su glavne ciljeve i rezultate projekta, ostvarene u posljednje 2 godine projekta.

Glavni cilj IMPHACT projekta je poboljšanje uslugu palijativne njege u regiji koje se postiglo ciljanim ulaganjem u novu opremu, uspostavom novih usluga (mobilni palijativni tim), razvojem procedura, alata i smjernica potrebnih za unaprjeđenje usluga u regiji, izradom e-platforme za podizanje svijesti građana o palijativnoj njezi te implementacijom nacionalnih i međunarodnih zdravstvenih standarda. 
 
Navedene aktivnosti utjecale su na kvalitetu usluga, sadržaja i vještina zdravstvenih djelatnika u javnom zdravstvenom sektoru koje su od osobite važnosti za najugroženije skupine u društvu. 
 
Zajednički ciljevi ostvareni su prekograničnom suradnjom tri susjedne zemlje koje dijele isti problem - nedovoljno razvijenu uslugu palijativne njege. 
 
Na završnoj konferenciji promoviran je i priručnik pod nazivom "Čovjek je čovjeku lijek", napravljen u sklopu projekta, a namijenjen je obiteljima palijativnih pacijenata. Priručnik će biti dostupan za besplatno preuzimanje na IMPHACT platformi
 
index Instagram400x230 youtube