U Ljubuškom završna konferencija provedbe turističkog projekta 'FORT-NET'

Završna konferencija provedbe projekta "FORT-NET - Od srednjovjekovnih utvrda u Hercegovini do austrougarskih utvrda u Crnoj Gori", održat će se u utorak, 28. rujna, u hotelu Bigeste u Ljubuškom u 11 sati.

Opći cilj projekta je doprinijeti poboljšanju kvalitete i raznolikosti turističke ponude koja se temelji na prirodnoj i kulturnoj baštini na graničnim ruralnim područjima ove dvije zemlje, priopćeno je iz Grada Ljubuškog.

Projekt "FORT-NET" financira Europska unija, u okviru Programa prekogranične suradnje BiH-Crna Gora, službeno je započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba traje 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta iznosi 470.000 eura, od čega je EU osigurala 400.000 eura bespovratnih sredstava.

Partneri na projektu su Grad Ljubuški kao nositelj, Javna ustanova Razvojna agencija Zapadnohercegovačke županije "HERAG", Centar za inicijative iz područja održivog turizma (CSTI) i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO).

Izjave za medije su planirane u 12 sati, a obratit će se gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić i Radoslav Luburić iz HERAG-a, stoji u priopćenju.

 
index Instagram400x230 youtube