Festival u Bugojnu: Vesna Rakić dobila zahvalnicu za doprinos razvoju amaterizma

Nakon sedam zanimljivih dana prepunih kazališne umjetnosti, druženja i učenja završio je 50. Teatarski festival BiH FEDRA, Bugojno 2021.

Od 13. do 20. srpnja Bugojno je predstavilo presjek i stanje u amaterskom pozorištu Bosne i Hercegovine, a sudionici i publika su kroz druženje sa starim i novim prijateljima, razmjenjivanje znanja i iskustva, oživjeli stare i stvorili nove uspomene.

Na festivalu su se predstavili i Ljubušaci, točnije Klub kulture „Libuša“ s predstavom „Naoposum ili nikako“, a na završnoj manifestaciji gdje su dijeljene nagrade voditeljica kluba Vesna Rakić je dobila zahvalnicu za doprinos razvoju amaterizma i predanog pedagoškog rada. Ista zahvalnica je dodijeljena i Mirzi Bajramoviću, voditelju Dramskog studija Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

U natjecateljskom dijelu festivala publika je imala priliku pogledati mnoštvo amaterskih predstava, a nagradu za najbolju predstavu dobila je predstava „Hanka“ u izvedbi Pozorišta mladih iz Tuzle, uz obrazloženje da je riječ o spektakularnoj ansambl predstavi, koja svojim producentskim gabaritima visoko nadmašuje amaterske okvire, vrlo vješto sintetizira folkolorne i melodramatske elemente promovirajući na najbolji način našu književno-povijesnu baštinu.

 
index Instagram400x230 youtube