Petak, 28 Srpanj 2023 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

ALILOVIĆ: Trener Matić me stalno zvao još od prošle godine

Osim što su opet doveli nekoliko jako talentiranih rukometaša koji bi se u ljubuškom Izviđaču trebali isprofilirati u sljedećim godinama, klub je ovog ljeta i napustilo pet igrača: Domagoj Alilović, Mladen Bošković, Nikola Primorac, Ivan Herceg i Ivan Dedić.

  • Objavljeno u Rukomet

Hrvatskoj nedostaje najmanje 60.000 radnika

Procjenjuje se kako Hrvatskoj nedostaje oko 60.000 radnika, a više se ne može računati na popunjavanje kapaciteta iz bazena radne snage zemalja okruženja, te je sve prisutniji uvoz radne snage s azijskih tržišta poput Filipina, Nepala i Indije, podaci su Hrvatske gospodarske komore.

Jačanje prekogranične suradnje između RH i BiH

Svečanost uručivanja Ugovora o financiranju u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2023. godinu bit će upriličena u petak, 28. srpnja, s početkom u 14 sati u Hotelu Park u Širokom Brijegu (Trg Ante Starčevića 4).

Trećina mladih planira se iseliti, vratit će se tek svaki peti

Više od trećine mladih iz ruralnih i udaljenih krajeva namjerava se iseliti u iduće tri godine, a gotovo 80 posto onih koji žive izvan mjesta prebivališta ne namjerava se vratiti u kraj u kojem su rođeni ili nisu sigurni u povratak, piše Večernji list o rezultatima istraživanja Savjeta za mlade Vlade RH.

Pretplati se na ovaj RSS feed