Srijeda, 14 Lipanj 2023 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Korona skandal: COVAX mehanizam skupo koštao BiH, GAVI neće da vrati 14 milijuna KM

Bosna i Hercegovina putem COVAX mehanizma, a kroz ugovor sa GAVI savezom, neprofitnom organizacijom sa sjedištem u Ženevi, u 2020. godini naručila je, i sa 12.997.600 dolara avansno platila 1.232.000 cjepiva, međutim do sada joj je isporučeno svega 332.640 doza cjepiva i GAVI savez ne želi da vrati novac iako je Ministarstvo civilnih poslova BiH u siječnju ove godine obavijestio da više ne isporučuju cjepivo prema zaključenom ugovoru.

Proglašeno stanje prirodne nesreće na području četiri mjesne zajednice

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Grada Ljubuškog, dana 12. lipnja 2023. godine gradonačelnik Grada Ljubuškog Vedran Markotić proglasio je stanje prirodne nesreće uzrokovano tučom 03. lipnja 2023. godine na području mjesnih zajednica Humac, Teskera, Hardomilje i Radišići i to na kulturama lubenica, bostan, krumpir i vinova loza.

Proslava svetkovine sv. Ante na Humcu [FOTO]

Župa Humac danas je proslavila nebeskog zaštitnika župe, crkve i samostana sv. Antuna Padovanskog. Svečano središnje misno slavlje u 11 sati prevodio je fra Jozo Grbeš provincijal Hercegovačke franjevačke provincije uz koncelebraciju većeg broja svećenika.

NAJAVA: Književna večer u Grudama

U utorak 20. lipnja s početkom u 19.30 sati, u Kinodvorani u Grudama, upriličit će se tradicionalna Književna večer na kojoj će nastupiti književnici iz Hercegovine.
Pretplati se na ovaj RSS feed