Petak, 17 Lipanj 2022 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Vlada ŽZH osigurala 116.000 KM za nabavku udžbenika

Na današnjoj sjednici Vlada Županije zapadnohercegovačke (ŽZH) utvrdila je tekst Izmjena i dopuna županijskog Proračuna za 2022. godinu, kao i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju Proračuna ŽZH za 2022. godinu, te ih uputila u daljnju proceduru županijske Skupštine.

Također, Vlada je utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o šumama te ga uputila u daljnju skupštinsku proceduru, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

Navedenim izmjenama Zakona propisuje se, među ostalim, da se, ukoliko ne postoje objektivne mogućnosti pravovremene izrade nove šumsko-gospodarske osnove, državnim i privatnim šumama može gospodariti najduže pet godina umjesto dosadašnje četiri na temelju godišnjeg plana gospodarenja kojeg, uz sva pribavljena potrebna mišljenja, donosi ministar gospodarstva.

Vlada je odobrila korištenje sredstava “Kapitalni izdaci – nabava udžbenika” utvrđenih Proračunom Županije zapadnohercegovačke za 2022. godinu, kojom se utvrđuje da će se sredstva u iznosu od 116.401 KM koristiti za nabavku radnih materijala za učenike 1. razreda te nedostajućih udžbenika za učenike od 2. do 9. razreda osnovne škole.

Vlada je utvrdila i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji je također upućen u daljnju skupštinsku proceduru, a razlog za donošenje ovoga zakona je otklanjanje poteškoća s kojima se susreću potencijalni utemeljitelji zdravstvenih ustanova, kao i doprinos poboljšanju organizacije zdravstvenih službi u javno zdravstvenim ustanovama u Županiji zapadnohercegovačkoj.

Također, Vlada je donijela Odluku o privremenoj listi lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH, kao i načinu njihovog propisivanja i izdavanja.

Vlada je razriješila Povjerenstvo za upravljanje oduzetom imovinom u sastavu: Vesna Banožić Zeljko, Ivan Lasić, Ivana Zlopaša, Drago Tomić, Elvis Šoše i Karolina Dodig, te je imenovala novi sastav Povjerenstva u sastavu: Marko Galić, Ivan Lasić, Ivana Zlopaša, Ivana Hrkać, Marko Zelenika i Karolina Dodig, stoji u priopćenju.

Suci druženjem zatvorili sezonu

Nogometni suci u Bosni i Hercegovini, pa tako i u Županiji Zapadnohercegovačkoj tradicionalno nakon završetka sezone odigraju utakmica između sudaca udruženja Sarajevo i udruge sudaca ŽZH-e. Ove godine iz ŽZH-e pozvali su prijatelje iz HNŽ-a, iz Mostara kako bi ih pojačali jer im je falilo nekoliko bitnih igrača.

Pretplati se na ovaj RSS feed