Četvrtak, 19 Kolovoz 2021 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Zdenka Kovačiček ugodno iznenađena prijemom publike u Ljubuškom

Ljubuški jazz festival, drugi po redu, naišao je na dobar prijam kod publike. U Parku hrvatskih banova, pod otvorenim nebom, prije nekoliko dana okupili su se brojni Ljubušaci kako bi uživali u koncertu Zdenke Kovačiček, prve dame hrvatske jazz scene.

Osim bezvremenskih klasika koji su obilježili njezinu 60 godina dugu karijeru, Kovačiček je uz Greenhouse Blues Band predstavila pjesme s novog albuma „Konstatacija jedne mačke“, dok je kraj koncerta bio posvećen legendarnoj blues pjevačici Janis Joplin.

Za uvod u ovaj koncert koji je, osim pjesmom, obilježen i anegdotama, pobrinuo se bend ljubuške Glazbene škole „Misty“.

Nedugo nakon koncerta svoje dojmove Kovačiček je iznijela na službenom Facebook profilu.

Navela je kako je oduševljena ovom malom sredinom koja njeguje kulturu i profinjenost.

„Toliko pažnje i truda dali su ideji jazz festivala da sam ostala ugodno iznenađena. Kada sam čula skandiranje mog imena i urnebesni pljesak najmlađe srednjoškolske publike, znala sam da su uspjeli. Tada sam se prisjetila davne 1978. godine kada sam bila angažirana u Ljubuškom za doček Nove godine i to nekoliko puta zaredom. Zamislite, ljudi su se zabavljali uz „Summertime“ i soul glazbu koju sam tada uglavnom pjevala. Prošlo je 40 godina, a Ljubuški je pokazao da ih ni najteže razdoblje naše povijesti nije moglo promijeniti u odabiru i njegovanju pravih kulturnih vrijednosti. Zato odsad pa nadalje imaju moju punu podršku“, istaknula je, između ostalog, Kovačiček.

Za vikend sunčano i toplije

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a slične vremenske prilike prognoziraju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH i za iduće dane uz blagi porast temperatura.

Pretplati se na ovaj RSS feed