Ponedjeljak, 08 Veljača 2021 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Obavijest o stavljanju Elaborata određivanja granice vodnog dobra na vodotocima II kategorije - Grad Ljubuški, vodotok Jažva na uvid

Grad Ljubuški je, sukladno članku 5a. Pravilnika o načinu određivanja granice vodnog dobra i o postupku utvrđivanja pripadnosti zemljišne čestice javnom vodnom dobru ("Službene novine Federacije BiH" broj: 26/09 i 65/20), dostavio "Elaborat određivanja granice vodnog dobra na vodotocima II kategorije - grad Ljubuški, vodotok Jažva" na uvid javnosti.

​Pomoć malim i srednjim poduzećima u vrijednosti 56 milijuna eura

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda potpisao je danas sa šefom Ureda Svjetske banke u BiH Emanuelom Salinasom ugovor o zajmu u vrijednosti 56 milijuna eura u okviru Projekta pružanja potpore za oporavak mikro, malih i srednjih poduzeća („MSME“) za saniranje posljedica pandemije virusa Covid-19.

Danas u BiH oblačno vrijeme s kišom, temperature do 15 stupnjeva

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine prije podne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti i prestanak padavina.
Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Usljed nestabilnih vremenskih prilika, većina populacije biće lošijeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se pojačati. Poželjno je umanjiti boravak na otvorenom i ne pretjerivati sa aktivnostima. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Sutra u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Većinom će padati slaba kiša. Više padavina prije podne na zapadu i jugozapadu Bosne. U Hercegovini oblačno sa jačom kišom. Prestanak padavina u večernjim satima.
Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera.
Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C.
Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 15°C.

U srijedu, 10.02.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati kiša. Jača kiša na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Na istoku i sjeveroistoku Bosne ne prognoziraju se padavine. Očekuje se jak vjetar južnog smjera.
Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U četvrtak, 11.02.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne se očekuje postepeno opadanje temperature zraka što će usloviti prelazak kiše u susnježicu i snijeg, osim na jugu zemlje. Od sredine dana prema večernjim satima postepen prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine. Prije podne vjetar postepeno mijenja smjer sa juga na sjever.
Temperatura zraka viša prije podne i postepeno će opadati od jutarnjih sati sa područja sjevera i sjeverozapada prema jugu i istoku zemlje. Prognozirana najviša temperatura zraka u jutarnjim satima između 5 i 10°C i postepeno će opadati, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pretplati se na ovaj RSS feed