Počinju ispitni rokovi na Filozofskom fakultetu SUM-a, evo kako će se održavati

„Ispitni rokovi će se održavati na daljinu i u klasičnom obliku, ovisno o sadržaju kolegija i odabiru samog nositelja kolegija“, kazao je doc. dr. sc Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru za Dnevnik RTVHB.

Prodekan Odak je naglasio da će studentima, koji iz opravdanih razloga ne mogu doći na održavanje ispita u klasičnom obliku, biti osiguran dodatni termin. „Ovo je u skladu s dokumentom Krizni plan pripravnosti i odgovora na pojavu Covid 19 koji je usvojen na razini Sveučilišta u Mostaru početkom akademske godine“, objasnio je prodekan Odak.

Ispitni rokovi na Filozofskom fakultetu su počeli danas i traju do 6 ožujka. Zbog epidemioloških mjera u zimskom semestru nije bilo moguće održati klasičnu nastavu u potpunosti. Nastava se odvijala po kombiniranom modelu na daljinu i klasično. Filozofski fakultet kontinuirano prati vrednovanje studenata preko različitih zadataka i drugih studentskih obaveza. Dosta studenata je ocjenjeno putem kolokvija i ispitnih predrokova.

„Za održavanje ispita na daljinu studentima i osoblju su na raspolaganju razni alati iz područja e-učenja na koje su studenti i nastavnici već navikli“, kazao je profesor Odak.

Profesor Odak je istaknuo da je prethodna akademska godina bila značajna, jer je donijela nova iskustva za pripremu u novoj akademskoj godini te je izrazio nadu u normalizaciju nastavnog procesa.

Rezultati ankete o kvaliteti nastave i odgovornosti profesora za vrijeme pandemije na Filozofskom fakultetu su se pokazali jako dobrima.

Sveučilište u Mostaru pomno prati epidemiološku situaciju te ističu da će pravovremeno obavijestiti studente o izvođenju nastave u ljetnom semestru. Situacija će ovisiti o epidemiološkim mjerama koje donesu nadležne vlasti i u skladu s tim će se donijeti odluka prije početka ljetnog semestra.

 
index Instagram400x230 youtube