Srijeda, 01 Prosinac 2021 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Digitalizacija u BiH: Dodijeljena dozvola za Multipleks D

Na temelju Odluke o raspisivanju Javnog poziva za dodjelu Dozvole za korištenje radiofrekvencijskog spektra za pružanje usluga upravljanja elektroničkom komunikacijskom mrežom u digitalnoj zemaljskoj radiodifuziji u Bosni i Hercegovini - Multipleks D („Službeni glasnik BiH“, broj 30/21),

ŽZH mijenja zakone o policijskim službenicima i porezima

Najavljena je 26. redovita sjednica Skupštine ŽZH, koja će se održati u utorak, 7. prosinca 2021. godine, s početkom rada u 11 sati.Sjednica koju je sazvao predsjednik Skupštine ŽZH, Ivan Jelčić održat će se u dvorani za sastanke Skupštine Županije Zapadnohercegovačke (zgrada Županije Zapadnohercegovačke – prizemlje).

Proglašene Hercegovke godine

U utorak navečer je u Galeriji u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača održana završna večer manifestacije Hercegovka godine. Jedna lijepa i pozitivna priča iz Mostara u ovim nestabilnim vremenima.

Hercegovina dobiva 3 tvornice za proizvodnju hrane koju će izvoziti u zemlje Europske unije

Vijest o pokretanju testne proizvodnje u novoj tvornici Lasta u Čapljini, kao i prizori u kojima se počinju sklapati elementi hale proizvodnog pogona Marinade i Podravke u Kruševu kod Mostara, vijesti su koje unose prijeko potreban dašak optimizma u ekonomsko sivilo BiH, najavljujući procese koji će, ako sve prođe po planu, rezultirati novim zapošljavanjima u onim sektorima koji trebaju biti pokretači gospodarskog rasta, piše Večernji list BiH.

Lutkarski mjuzikl „Zelena priča“ izveden u Dječjem vrtiću Ljubuški

U Dječjem vrtiću Ljubuški ugostili su Studio Suncokret koji je izveo edukativni lutkarski mjuzikl „Zelena priča“.

Kako zaštititi okoliš? Kako odvajati otpad? To su samo neka od pitanja na koja odgovore traže smetlar Medo te mudra Sova, Gica Prljavica, Magarac, Ribica, Vjeverica i Glista koji su i junaci ovog ekološkog lutkarskog mjuzikla koji je ostvaren u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša Republike Hrvatske.

Junaci ovog lutkarskog mjuzikla u svojim prirodnim staništima susreću sa raznim vrstama onečišćenja, te dok neki uživaju praviti nered drugi traže rješenja kako okolišu vratiti stari sjaj. Tijekom predstave djeci se prikazuju osnove razvrstavanja otpada na zabavan i interaktivan način. Uz veliki broj edukacijskih songova možda je najvažnije istaknuti i glavnu misao ovog ekološkog mjuzikla : „O zaštiti okoliša brinemo se od malena.“

Ekološki lutkarski mjuzikl ZELENA PRIČA pridonosi da se djeca u vrtiću pobliže upoznaju sa temama očuvanja i zaštite okoliša.

 

Pretplati se na ovaj RSS feed