Subota, 28 Studeni 2020 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Najmanje pola Mostara govorilo je ikavicu

Ovogodišnje, dvodnevno izdanje književne manifestacije "XXI. Humski dani poezije" počelo je u petak "XIV. ikavskim skupom" u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a u organizaciji Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB).

Presuda: PCR test na koronu je nepouzdan do 97 posto!

Četiri njemačka turista koji su u Portugalu ilegalno stavljeni u karantenu nakon što je jedan od njih ocijenjen pozitivnim na virus Covid-19 izborili su pravno svoj slučaj: presuda kojom se široko korišteni PCR test za testiranje na koronavirus proglašuje nepouzdanim čak do 97 posto.

  • Objavljeno u Svijet

Uspjeh mađarske obiteljske politike: 2020. je bila naša najbolja godina do sad

Akcijski plan mađarske vlade za zaštitu obitelji koji je prošle godine najavio premijer Viktor Orbán u obraćanju Državi nacije ima za cilj stvoriti mogućnosti u zemlji u kojoj su mladi parovi izrazili želju za više djece i izgraditi sustav podrške posvećujući 4,8 posto BDP-a za potporu obiteljima i poticanje rađanja.

  • Objavljeno u Svijet

Žepče i Usora dolaze na europsku mrežu prometnih koridora

Nakon dovršetka radova na izgradnji Zeničke obilaznice, jedne od najzahtjevnijih dionica na koridoru Vc, otvorene su perspektive koje uključuju izgradnju autoceste dalje na sjever, a što s radošću očekuju stanovnici niza općina i gradova koji u ovom projektu vide mogućnost za unaprjeđenje ekonomske situacije, piše Večernji list BiH.

Pretplati se na ovaj RSS feed