Ljubuško - međugorski par Brkić/Čilić bez finala u Sofiji

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se s bosanskohercegovačkim reprezentativcem Tomislavom Brkićem uspio plasirati u finale parova na ATP turniru u Sofiji, uspješniji od njih u polufinalu bili su Austrijanac Juergen Melzer i Francuz Edouard Roger-Vasselin sa 7-5, 6-4.

Melzer i Roger-Vasselin ovom su pobjedom osigurali nastup na završnom turniru najboljih osam parova u godini koji će se održati u Londonu od 15. do 22. studenoga. Austrijanac i Francuz su posljednja, osma kombinacija koja je osigurala nastup u Londonu, a među 16 sudionika bit će i dvojica hrvatskih predstavnika Mate Pavić i Nikola Mektić. Pavić će igrati s Brazilcem Brunom Soaresom te će njih dvojica biti postavljeni za prve nositelje, dok će Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof biti peti nositelji.

Čilić je tako ostao na samo jednom nastupu u finalu parova na ATP Touru u karijeri, a on se dogodio u Umagu 2011. godine, kada je s Lovrom Zovkom izgubio završni dvoboj od Talijana Simonea Bolellija i Fabija Fogninija. Brkić nikada u karijeri nije igrao u finalu na ATP Touru.

Melzer i Roger-Vasselin će u finalu u Sofiji igrati protiv Britanaca Jamiea Murraya i Neala Skupskog.

 
index Instagram400x230 youtube