Zadro: Nadam se da ćemo približiti stavove, urazumiti se i donijeti odluku

Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine još uvijek se nije uspio ni sastati, a kamoli odlučiti o sezoni u rukometnim natjecanjima.

Ništa neobično s obzirom na praksu iz prethodnih godina, suprotstavljeni stavovi o tome što učiniti s prvenstvom Premijer lige zasad se uporno drže bez popusta te izmišljaju razlozi za opstrukciju sjednica kao što je ona propala u četvrtak u prostorijama Olimpijskog odbora u Sarajevu, piše Dnevni list.

Predstavnici RS-a RS nisu došli na ovu sjednicu jer se “ne uvažavaju njihovi prijedlozi” i zbog toga što “o sudbini Premijer lige BiH u muškoj konkurenciji odluku donosi Upravni odbor RS-a BiH, a ne povjerenik natjecanja”.

– To je najveća glupost dosad, jer prethodno su njihova negodovanja koliko – toliko bila utemeljena ili imala smisla. Vjerojatno je to Umičević radio (Marinko Umičević, predsjednik RS-a RS, op.a.), pa je to još jedan njegov biser, kaže predsjednik predsjedništva RS-a BiH, Slobodan Zadro.

– Povjerenik može odlučivati u regularnom dijelu natjecanja, ali u situaciji više sile kao što je ova, o prvenstvu odlučuje Upravni odbor. Potom UO prosljeđuje odluku povjereniku da je on provede. Neki su spominjali i Skupštinu, ali ona nije nadležna za ovo, iako ne bih imao ništa protiv, dodao je Zadro.

Relacije između deset članova Upravnog odbora RS-a BiH stalno djeluju kao očito i naivno traženje novih izgovora da se ne dođe do odluke.

Svi vide tko opstruira rad. O pravim i dubljim razlozima zašto je to tako ćemo nekad razgovarati, ali sad u ovoj situaciji je očito u prvom planu interes klubova pa tek onda interes lige i Saveza. Sigurno je da iz RS-a RS ne bi insistirali na priznanju ovakvog stanja u ligi da je Gračanica prva, kaže Zadro.

Rok za prijavu klubova Europskoj rukometnoj federaciji (EHF) je 1. lipanj za Ligu prvaka, a 13. srpanj za ostala europska natjecanja. S obzirom da svakako nećemo imati predstavnika u Ligi prvaka, jasno je da bi mogli bez odluke o prvenstvu biti sve do sredina srpnja.

Nova sjednica UO-a RSBiH je zakazana za četvrtak (13 sati) u prostorijama Olimpijskog odbora (Sarajevo).

– Ako sjednica nema kvoruma, onda se zakazuje za sedam dana u isto vrijeme na istom mjestu s istim dnevnim redom. Nadam se da ćemo uspjeti približiti stavove, urazumiti se i donijeti odluku te je predati povjereniku koji je onda treba provesti, zaključio je Slobodan Zadro.

 
index Instagram400x230 youtube