Drago i Pero novi komentatori RTL-a na EP

Znao sam dnevno napraviti 50 kava, bio sam najmlađi, prisjetio se Drago Vuković dana s Metličićem u reprezentaciji, a Pero je dodao: "Nadamo se medalji, sad trebamo stvoriti pritisak..."

Pero Metličić (42) i Drago Vuković (36) odlični su prijatelji, a godinama su bili suigrači u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji. Zajedno su osvojili šest medalja s velikih natjecanja, a sad će se obojica naći s druge strane.

Tijekom Europskog prvenstva 2020. u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, koje se održava od 9. do 26. siječnja, Splićani će biti stručni komentatori na RTL-u.

- On je vrhunski igrač i još bolji čovjek. Bio mi je idol kad sam bio dijete, pogotovo 2003. kad sam osvojio svjetsko zlato. Bila mi je čast kad bi mi se javio na ulici - rekao je Vuković o Metličiću.

- To je momak koji s obje noge čvrsto stoji na zemlji i dan danas, koji je napravio puno toga dobroga. Uvijek je bio skroman i srčan - govorio je Metličić.

Prisjetili su se jedne od brojnih anegdota dok su nosili dres "kauboja".

- Znao sam dnevno napraviti 50 kava, bio sam najmlađi. Kad je falilo sokova, donosio sam ih, pa idi donesi 14. kavu... - rekao je Drago.

- Dobro, da ne bi netko pomislio na kraju da si bio rob - ubacio se Metličić i nasmijao.

- Ma neee - odgovorio je Drago.

A kakva će momčad njihova i sadašnjeg izbornika Line Červara (69) biti na Euru i što možemo očekivati?

- Nadamo se dobrom prvenstvu i nekoj medalji, kao i uvijek. Treba sad stvoriti pritisak, sad kad smo ovako sa strane. Hrvatska uvijek mora ciljati visoko, pa tako i ovaj put - rekao je Pero.

Prokomentirao je Metličić i novu ulogu koju će imati oko praćenja reprezentacije.

- Ako smo bili dobri igrači, ne znači da ćemo biti dobri novinari. Ali mislim da imamo mi to u sebi. Možemo lajati, možemo pričati... Bitno je da se dobro opustimo, da budemo fer, korektni, da ne budemo dosadni. Najgore je ako smo dosadni - zaključio je legendarni hrvatski rukometaš, koji je bio pomoćni trener izborniku Željku Babiću od 2015. do 2017.

 
index Instagram400x230 youtube