Četvorica bivših "Skauta" na Červarovom popisu za drugu fazu priprema pred EP

Hrvatska muška rukometna reprezentacija završila je prvi dio priprema za Europsko prvenstvo koje zajednički organiziraju Austrija, Norveška i Švedska od 09. – 26. siječnja 2020. godine.

Jedan dio iskusnih i dio mladih koji su budućnost i perspektiva hrvatskog rukometa odradio je tijekom posljednjih tjedan dana čak 12 treninga u Kutiji šibica. Nažalost, ozljede su obilježile prvi dio priprema jer je izbornik u dva dana ostao bez dva krila zbog gotovo identičnih ozljeda. Lovro Mihić i Fran Mileta tako će propustiti europsku smotru.

Nakon jutarnjeg treninga, izbornik Lino Červar dao je dva dana slobodno igračima, a novo okupljanje s malo drugačijim i dopunjenim popisom zakazano je za 26. prosinca 2019. Tada će reprezentacija biti četiri dana na okupu i to u Poreču .

Lino Červar, izbornik muške seniorske reprezentacije:

“Jako mi je žao zbog te dvije ozljede, koje su još povećale probleme koje i inače imamo u posljednje vrijeme. Nadam se da će bolje vijesti biti s ostalim igračima kada se okupimo za dva dana. Inače, ovih dana dobro smo radili. Dosta smo razgovarali, posebno s mladima koji imaju malo staža u reprezentaciji. Otpustili smo Morena Cara jer će treći vratar biti Mate Šunjić, Gianfranca Pribetića i Halila Jaganjca koji ionako nisu na popisu 28. U drugoj fazi počinjemo s uigravanjem, taktičkim dijelom i detaljnom analizom suparnika. Vremena je jako malo i zato ćemo svaki od osam planiranih treninga pokušati maksimalno iskoristiti. Priključuje se kao što vidite dio udarnih snaga. Budući da još uvijek imamo samo jednog kružnog napadača, zadržali smo Nikolu Grahovca da nam pomogne i u ovoj fazi priprema.“       

Popis igrača za drugu fazu priprema je sljedeći:

  1. Marin Šego, Montpellier HB
  2. Matej Ašanin, PPD Zagreb
  3. Mate Šunjić, US Ivry Handball
  4. Zlatko Horvat, PPD Zagreb
  5. Ivan Vida, RK Nexe
  6. Vlado Matanović, HC Gorenje Velenje
  7. David Mandić, PPD Zagreb
  8. Marin Jelinić, RK Nexe
  9. Valentino Ravnić, PPD Zagreb
  10. Luka Cindrić, Barca
  11. Igor Karačić, PGE VIVE Kielce
  12. Ante Gadža, PPD Zagreb
  13. Matej Hrstić, PPD Zagreb
  14. Ante Kuduz, Dinamo Bucuresti
  15. Josip Šarac, HC Celje Pivovarna Laško
  16. Luka Stepančić, MOL Pick Szeged
  17. Luka Šebetić, Tremblay France Handball
  18. Josip Vekić, PPD Zagreb
  19. Marin Šipić, PPD Zagreb
  20. Nikola Grahovac, RK Dubrava

     

 

 

 

 
index Instagram400x230 youtube